Loading
vrtni stoli 1

Udobno in trpežno vrtno pohištvo

V poletnem času pa tudi spomladi, ko je že nekoliko topleje, praviloma zelo radi posedimo zunaj na svojem vrtu ali pa na balkonu ali terasi. Če želimo na tej lokaciji zares uživati, si moramo zasnovati primeren kotiček, kamor postavimo tudi vso potrebno opremo. Pomembno vlogo imajo zagotovo tudi vrtni stoli in miza.

Namesto stolov si lahko zunaj postavite tudi posebej zasnovano garnituro, ki je odlično odporna tudi na manj ugodne vremenske razmere. Tudi vrtni stoli morajo biti izdelani iz materialov, ki so dobro odporni na dež ali pa na zelo močne žarke sonca.

Zložljivo vrtno pohištvo je še posebej dobrodošlo

Vsekakor so vam na trgu na voljo številni vrtni stoli, mize in še drugo tovrstno pohištvo. Še posebej dobrodošlo pa je, če je takšna oprema zložljiva. V primeru slabega vremena ali ob koncu sezone takšne kose pohištva lahko hitro pospravimo na ustrezna mesta, kjer praviloma ne zavzamejo prav veliko prostora.

Sicer pa so zložljivi vrtni stoli in miza lahko odlični sopotniki tudi, ko se z družino peljete na morje. Stole in mizo lahko hitro in preprosto zložite v prtljažnik ali pa jih daste v strešni kovček.

Vzdrževanje vrtnega pohištva

Kako se bodo vrtni stoli in drugo pohištvo za na vrt obnesli, je zlasti odvisno od tega, kako boste zanje skrbeli. To pa je vsekakor odvisno tudi od tega, iz česa so narejeni. Zelo dobro se obnese vrtno pohištvo, ki je izdelano iz umetnega ratana. Dobrodošel je tudi naravni ratan, čeprav nam ta v določenih okoliščinah ne more postreči s tako dobrimi prednostmi kot umetni.

Življenjska doba vrtnega pohištva je torej v največji meri odvisna od uporabnikov pa tudi od vrste materialov. Na trgu so vam tako na voljo tudi vrtni stoli iz lesa. Ti so vsekakor videti prečudovito, vendar imajo tudi nekatere slabosti v primerjavi s stoli iz ratana.