Loading
laserski razrez pločevine

Z laserskim razrezom pločevine do kakovostnejših končnih izdelkov

Kovinska industrija je v zadnjih desetletjih močno napredovala, zato ni nič presenetljivega, da v njej srečamo postopke, ki so se izkazali za zelo učinkovite in napredne. Eden izmed tovrstnih postopkov je tudi laserski razrez pločevine, pri katerem gre za toplotni proces, ki se začne s segrevanjem ter osredotočenostjo laserskega žarka. Ta topi kovino, ki se na ta način reže, odvečni plin pa s svojim valovanjem odstranjuje staljeni material. 

Potencial laserskega razreza pločevine

Takšen princip delovanja omogoča izjemno natančnost o kateri smo v preteklosti le sanjali. V primerjavi s starejšimi metodami, pa zato z laserskih razrezom pločevine lahko dosežemo bistveno višjo kakovost končnih izdelkov. Poleg izjemne natančnosti ima pri tem pomembno vlogo tudi visoka kakovost reza, ki obdelovanca ne deformira. Zaradi tega tudi ni potrebe po dodatni obdelavi izdelkov, saj je brušenje ob tako kakovostnih rezih povsem nepotrebno. Logično je, da je laserski razrez pločevine velik korak naprej k racionalizaciji proizvodnje.

Z laserskim razrezom pločevine so stroški proizvodnje manjši

Cena laserskega razreza je odvisna od samih zahtev naročnika, kompleksnosti razreza in seveda od vrste, kakovosti in debeline rezanega materiala. Že zdaj pa je povsem jasno, da je laserski razrez pločevine eden od najmodernejših načinov strojne obdelave kovin, ki je zaradi vseh svojih prednosti tudi stroškovno veliko bolj učinkovit. V primerjavi s starejšimi metodami ta prinaša profit in je cenovno veliko bolj ugoden postopek, kar velja tudi za ponudbo zanesljivih izvajalcev, kot je Petal Pečnik.

K manjšim stroškom proizvodnje z laserskim razrezom pločevine pa najbolj pripomore njegova izjemno visoka natančnost. To je verjetno njegova najpomembnejša odlika, ki vodi še do ogromno drugih prednosti. Zaradi velike natančnosti, je bistveno manj odpadnega materiala, kakovost izdelkov je bistveno boljša, proizvodni proces pa je bistveno krajši. Pri tem je ključnega pomena, da lahko s pomočjo računalniškega programa natančno določimo dimenzije razreza, celoten postopek pa uspešno združuje več nalog hkrati. To pa na koncu pripelje do stroškovno učinkovitega postopka.