Loading
tuš kad

Tuš kad za sprostitev in uživanje

Nič ni lepšega, kot pa po napornem dnevu oditi v kopalnico in si privoščiti toplo prho, ki vas bo sprostila in osvežila. Kopalnica je sama po sebi ena izmed najbolj izkoriščenih prostorov v stanovanju oziroma hiši. Zelo pomembno je, da je kopalnica prilagojena vašim življenjskim potrebam in željam.

Kako izbrati primerno tuš kad?

Prostor je zagotovo vedno tisti, ki postavi meje glede tega kaj in kako bo kaj nameščeno v kopalnici. Velikokrat se morajo ljudje odpovedati svojim željam zaradi pomanjkanja prostora. Pri manjši kopalnici je zato potrebno izbrati manjše dimenzije tuš kadi, na primer primerna dimenzija je 90×90 cm, takšna velikost še vedno nudi udobno kabino za sproščanje. 

Če pa ste eden izmed srečnežev in imate v kopalnici veliko prostora potem pa lahko brez težav in slabe vesti izberete večje dimenzije tuš kadi. Večje tuš kadi imajo veliko več prostora in dodatnih funkcij, ki naredijo prho še toliko bolj prijetno in sproščujočo.

Kako se tuš kad vgradi?

Tuš kadi je možno razdeliti na dve vrsti načina vgradnje. Deli se na tuš kad  ali pa direktno na talno keramiko. V primeru, da ste se odločili za tuš kad imate na voljo ogromno in široko izbiro glede oblik, dimenzij in dizajnov. 

Izberete lahko tuš kad z vgradnjo ali pa izberete tuš kad z oblogo, visoko oziroma poglobljeno sedalo, ali pa čisto nizko sedalo, ki bo deloval, kot podstavek. Če ste si izbrali tuš steno, ki je vgrajena na talno keramiko ne smete pozabiti na to, da bo najprej vse pripravljeno za vgradnjo tuš kanelete, ki ima vlogo odtoka. Tuš kad je po večini primerov izdelana iz stekla, nekatere pa so narejene tudi iz različnih plastičnih mas ali pa pleksi stekla. Če so vratca tuš kadi steklena potem so narejena iz kaljenega stekla, kar pomeni da so vzdržljiva in varna.