Loading
Viličar

Viličar je zmogljiv delovni stroj za nakladanje in razkladanje tovora

Danes si dela v skladišču brez viličarjev težko predstavljamo, saj je njihov osnovni namen nakladanje in razkladanje tovora, kar pa je v skladiščih nekaj povsem običajnega in vsakdanjega. A se je potrebno zavedati, da je delo z viličarjem tudi zelo zahtevno in podobno kot za vožnjo z avtomobilom, morate tudi v tem primeru opraviti izpit, ne glede na to, kakšen viličar vozite. 

Z viličarjem postane delo občutno lažje. Ne le, da gre za izjemno zmogljiv delovni stroj, ki je sposoben prevažati izjemno težka bremena, ampak lahko z njim dosegamo tudi višje dostopna mesta. Verjetno si težko predstavljate, da bi v skladiščih plezali po lestvah in tako dostopali do skladiščenih izdelkov. Če ne drugače, nam viličar v tem primeru pride še kako prav, saj nam njegove vilice v kombinaciji z dvižnim mehanizmom omogočajo nakladanje in razkladanje različnih bremen, ki so sicer težko dostopna.

Kakovostni električni paletni viličar so primerni za različne manipulacije z blagom

Različni viličarji so odlični delovni stroji, ki nam olajšajo marsikateri opravilo. Najpogosteje jih srečamo v vseh manjših in večjih skladiščih, kjer je manipulacija z blagom nekaj povsem vsakdanjega. Za lažje prevažanje je skladiščeno blago najpogosteje zloženo na lesenih paletah, zato je kakovostni električni paletni viličar še kako pomemben člen v vsakem skladišču. Z njim je delo opravljeno hitro in predvsem stroškovno učinkovito.

Ker v skladiščih vedno ne prevažate le najtežjih bremen, postanejo klasični viličarji v takšnih situacijah preveč okorni. Za delo z manjšo intenzivnostjo je zato električni paletni viličar idealna rešitev, saj vam omogoča različne manipulacije z blagom. Nekateri modeli so namenjeni upravljanju v načinu hoje, medtem, ko pa imajo drugi tudi ergonomske sedeže in se na njih lahko tudi peljete. Pred delom je potrebno poskrbeti, da je njegova baterija primerno napolnjena, saj tovrstni viličarji delujejo na električni pogon.