Loading
polaganje parketa

Nezahtevno polaganje parketa

Polaganje parketa v današnjih časih ni več tako zahtevno, kot je bilo včasih saj je na trgu na voljo ogromno različnih pripomočkov in napotkov, ki olajšajo samo polaganje parketa.

Polaganje parketa mora biti opravljeno po predpisih in pogojih, saj v nasprotnem primeru lahko pride do dvigovanja, odstopanja ali poškodbe parketa. Polaganje parketa v večini primerov opravi parketar, saj je tako njegova namestitev najlažja in najhitrejša.

Pred polaganjem parketa se je potrebno odločiti katero vrsto boste izbrali, koliko parketa boste potrebovali, kje boste parket položili, kakšno debeli želite, ter tudi kakšen material in barvo parketa želite. Pred polaganjem parketa morate v prostoru izmeriti tudi vlago, če je vlage preveč potem polaganje parketa ne bo mogoče, saj bo pričel odstopati oziroma se dvigovati.

Ko se parket položi je potrebno počakati par ur ali pa kakšen dan ali dva , da se popolnoma uleže. Nato pa je potrebno poskrbeti za ustrezno vzdrževanje in čistočo izbranega parketa.

Za lep izgled parketa

Parket se velikokrat olji, zato da ohrani svoj lep izgled. Tako se ga tudi zavaruje pred morebitnimi poškodbami in praskami, ki nastanejo z dolgoletno uporabo. Na tržišču je širok izbor čistil in zaščitnih premazov, ki vam bodo pomagali pri vzdrževanju in ohranjanju parketa. Vendar je pred izbiro čistil in zaščitnih premazov vedeti, kateri parket imate in kako ga vzdrževati. Namreč niso vsa čistila primerna za vse vrste parketov, ob nepravilni izbiri se lahko parket zelo hitro poškoduje.

Če imate malo časa in želite cenovno dostopen parket, ki bo vam in naslednjim generacijam služil še veliko let izberite hrastov parket ali pa gotovi parket. Ko se boste odločali za parket preverite ponudbo na spletu, prav tako pa se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo glede na vaš prostor in vaše potrebe znal najbolje svetovati kateri parket izbrati.

Parket lahko naročite oziroma kupite pri različnih vrstah ponudnikov.