Loading
rabljeni avtomobili

Prodaja rabljenih avtomobilov

Postopek prodaje rabljenega avtomobila ni tako preprost, kot se zdi sprva. Potrebno je dobiti kupca, urediti papirje, hkrati pa se prepričati, da kupec ne bo reklamiral vozila, pa naj bo to upravičeno, ali ne. Seveda je pri starejših avtomobilih včasih jasno, da brez napak ne bo šlo. Problem so predvsem novejši, dobro ohranjeni rabljeni avtomobili, ki lahko zaradi nevestnega ravnanja novega kupca povzročijo kakšno napako, kupec pa nato krivi prodajalca, da mu je ta prodal mačka v žaklju. 

Zato je za prodajo rabljenih avtomobilov najbolje zadolžiti avtohišo, ki se ukvarja s takimi posli in je že uveljavljena na trgu. Prodaja rabljenih vozil avtohiši je zelo enostavna, saj oni uredijo vse papirje. Tako kupec prihrani veliko časa, saj se mu ni potrebno ukvarjati s papirologijo. 

Varnostni pregled avtomobila

Avtohiša pred prodajo rabljenega avtomobila le tega tudi pregleda zaradi ugotavljanja morebitnih pomanjkljivosti in napak. Kupljeni rabljeni avtomobili morajo biti kar se da varni. Zato je nujno potrebno, da posrednik pri prodaji, v tem primeru avtohiša, avtomobil pregledajo in popravijo morebitne napake. Rabljeni avtomobili so večkrat na prvi pogled povsem v redu, vendar pa skrivajo nevidne napake, ki pridejo do izraza ob vsakodnevni uporabi. Zlasti gre tu za končnike, izpušni sistem, šome motorja, vžigalne svečke, zavorne ploščice in druge malenkosti, ki pa so nujno potrebne rednih pregledov.

Prodaja rabljenih vozil fizičnim osebam je s posrednikom bolj ugodna tudi za končnega kupca. Posrednik – avtohiša lahko skupaj z avtomobilom bodočemu lastniku pokaže tudi seznam stvari, ki jih je uredila na novo. Tako je lahko novi lastnik bolj miren, avtohiša pa s tem tudi upraviči svojo ceno, ki jo postavi za avtomobil. Vsaka prodaja rabljenih vozil je lahko priložnost za prihranek, če vemo, kaj in od koga kupujemo. Rabljeni avtomobili so poleg cenovne tudi precej ekološka izbira, če le imajo dovolj varčen motor.