Loading
drva na dom

V večini primerov danes dobite drva na dom

Za ogrevanje se običajno prodajajo metrska drva ali pa nažagana polena. Pri metrskih drveh morate upoštevati, da jih boste morali še temeljito osušiti, nato pa še narezati na polena. Dela je v tem primeru nekoliko več, a je njihova cena nekoliko nižja. Če pa kupujete nažagana polena, je toliko bolj pomembno, da so kakovostna in dovolj suha. Ne glede na to, za katero možnost se boste odločili, vam za prevoz ni potrebno skrbeti, saj vam običajno pripeljejo drva na dom.

Mnogi se izogibajo ogrevanju na drva, ker so mnenja, da zahtevajo veliko dela in truda. Dodatno skrb pa predstavlja njihov transport. A je danes takšen strah popolnoma odveč, saj dobite drva na dom, če le to dopušča teren in okolica vašega doma. Na ta način vam pripeljejo drva praktično pred vaša vrata, vi pa morate poskrbeti le še za njihovo primerno skladiščenje.

Pri ogrevanju na drva, bukova že od nekdaj kotirajo zelo visoko po priljubljenosti

V Sloveniji, ki velja za gozdnato deželo, zasledimo pestro ponudbo različnih vrst drv. Pri tem se iglavci pogosteje uporabljajo za kuhanje in peko, saj jih odlikuje hitrejše in močnejše izgorevanje. Na drugi strani pa se listavci pogosteje uporabljajo za ogrevanje, ker dalj časa gorijo in zato svojo toploto sproščajo počasneje. Torej, ko imamo v mislih ogrevanje na drva, bukova še vedno veljajo za najbolj priljubljena.

Bukovina se je že od nekdaj izkazala za energetsko zelo učinkovito kurivo, zato jo v naših domovih srečamo zelo pogosto. Ker zelo počasi gori, je še posebej primerna za kurjenje v pečeh, vključno s centralnim ogrevanjem na drva. Bukova polena so vam na voljo v različnih dimenzijah in debelinah. Izbirate lahko med drobnimi, srednjimi in debelimi poleni, pri čemer izbiro prilagodite svojim potrebam in željam. Ob nakupu pa nikoli ni odveč preveriti tudi njihove kvalitete.