Loading
toplotna črpalka zrak voda 1

Prednosti različnih vrst toplotnih črpalk

Dejstvo je, da so toplotne črpalke okolju izjemno prijazne naprave pa tudi gospodarne. Za delovanje namreč uporabljajo energijsko obnovljive vire. Za pretvorbo energije potrebujejo le majhen odstotek električne energije. Naprave delujejo povsem neodvisno od fosilnih goriv ter tako nudijo dolgoročno načrtovanje. Sicer pa je pomembno tudi to, da njihovo delovanje oziroma uporabo podpirajo tudi privlačne subvencije za preusmerjanje na obnovljive vire energije ter ogrevalni sistem brez kakršnih koli emisij.

Na trgu so vam na voljo različne vrste toplotnih črpalk, na primer split toplotna črpalka, toplotna črpalka zrak voda, toplotna črpalka zemlja voda.

Split toplotna črpalka

Split toplotne črpalke so narejene iz notranje ter zunanje enote. Njene najpomembnejše odlike so tiho obratovanje, uporaba tudi v vrstnih hišah in ne nazadnje še ogrevanje ter hlajenje v eni napravi.

Toplotna črpalka zrak voda

Toplotna črpalka zrak voda za delovanje oziroma ogrevanje uporablja brezplačni zrak iz okolice. Njene ključne prednosti so nizki investicijski stroški, primerna je za prenovo pa tudi za novogradnjo, možna je razširitev s kaskadno funkcijo ali naknadna vgradnja.

Cena toplotne črpalke se lahko preveri pri spletnem ponudniku

Če v tem hipu kažete izjemno zanimanje za toplotne črpalke, je najprej dobro, da premislite, katera vrsta bi bila najustreznejša za vaš dom. Cena toplotne črpalke je namreč ne nazadnje odvisna tudi od same vrste naprave.

Sicer pa je sama cena toplotne črpalke v veliki meri odvisna tudi od ponudnika oziroma od proizvajalca ali blagovne znamke. Do povprečne cene za določeno vrsto toplotne črpalke lahko najhitreje pridete tako, da podatek preverite na spletu. Do konkretne cene pa najlaže pridete tako, da ponudniku pošljete konkretno povpraševanje. Ta vam bo poslal ponudbo, iz katere boste lahko razbrali točno ceno.

Preverite čim več ponudnikov toplotnih črpalk

Povpraševanje za točno vrsto toplotne črpalke pošljite čim več ponudnikom. Odločite se za ponudbo z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno.