Loading
polnjenje klime 1

Polnjenje klima naprav

Polnjenje klime je nujno in obvezno opravilo, če želite da bo vaš prostor ali pa avtodom v vročih poletnih dneh prijetno ohlajen, v mrzlih zimskih dneh pa prijetno topel. Polnjenje klime opravi strokovno usposobljen servis, ki bo klimo tudi dodatno pregledal, če je morda prišlo do kakšne okvare. Polnjenje klime je relativno hiter in enostaven postopek, če se ga izvede pravilno in v skladu z določenimi predpisi.

Potek polnjenja klime se izvede tako, da se odtesni plin iz avta, nato se izprazni olje in druge prisotne nečistoče, testira se porast tlaka v avtu, sistem se napolni z novim kvalitetnim oljem, klimo se ponovno napolni s plinom, nato pa se še preveri kakovost delovanja ponovno napolnjene klime.

Polnjenje klime običajno poteka pred dopusti oziroma pred vročimi poletnimi meseci, saj jo takrat ljudje največ uporabljajo. Polnjenje klime niti ni tako velik finančni zalogaj, če je klima redno vzdrževana in polnjena pri odličnih servisih.

Za daljšo dobo hladilnih naprav

Servis hladilnih naprav je obvezen in nujen postopek, če želite ohranjati dolgo življenjsko dobo in kvalitetno delovanje vaših hladilnih naprav. Servis hladilnih naprav je potrebno opraviti vsako leto, največkrat je to pred vročimi poletnimi meseci, saj se veliko ljudi odloči, da si bo vroče poletne dni lajšalo s hladilnimi napravami. 

 Če hladilna naprava ni redno pregledana in servisirana potem se bodo pričele razvijati škodljive in ne zaželene bakterije, ki lahko močno škodujejo vašemu zdravju. Poleg tega pa bo vedno zaznavati neprijeten in zatohel vonj po plesni. Servis hladilnih naprav naredi usposobljen strokovnjak na tem področju, saj bo ob kakšni okvari hladilne naprave takoj znal popraviti težavo in s tem podaljšati življenjsko dobo vaše hladilne naprave.

Servis hladilnih naprav ni tako velik finančni zalogaj, če boste za vašo hladilno napravo skrbeli po predpisih in v skladu z določenimi pravili. Potrebno je tudi redno čiščenje  hladilne naprave.