Loading
Oljarna

Pestra ponudba oljarn

Oljarna, kjer se prideluje kakovostno domače olje, ima lahko zelo mamljivo ponudbo lastnih izdelkov. Pogosto je prav to najboljša možnost za izbiro kakovostnega olja, sploh za tiste, ki so nekoliko bolj izbirčni in iščejo posebna olja. Pričakujemo lahko široko ponudbo in izdelke visoke kakovosti, s tem da cene niso pretirano visoke. Poleg tega so oljarji precej prilagodljivi, pogosto lahko nakup opravimo kar preko spleta, kar zagotavlja posebej dobro izkušnjo. Te prednosti vsekakor ponuja oljarna Petovar, kjer so na voljo različne vrste olj in sorodnih izdelkov.

Izbira pravega olja

Osredotočimo se na tista olja, ki pridejo v poštev glede na naše potrebe. Za smotrno izbiro je seveda treba poznati različne vrste olj in razlike med njimi. Lastnosti olj se lahko precej razlikujejo, zato so recimo nekatera olja primerna za solate, druga za kuhanje, tretja za cvrenje in peko. Nekatera so dokaj vsestranska, druga pa izstopajo s specifičnimi prednostmi in služijo le določenim namenom.

V zadnjem času je priljubljena izbira konopljino olje, ki ima zelo ugodno hranilno sestavo. Je pa to olje precej občutljivo in ne prenese dobro visokih temperatur, zato se praviloma ne uporablja za peko oziroma kuhanje nasploh. Najbolje se konopljino olje obnese pri pripravi solat, prelivov, omak in podobnih jedi, ki jih ni treba toplotno obdelati. 

Podobno kot konopljino olje lahko najdemo v ponudbi tudi druge vrste olja, ki se uporabljajo za posebne namene. Ponekod so na voljo razne mešanice solatnih olj, priljubljena izbira je tudi bučno olje, ki ima povsem edinstvene značilnosti. Še vedno pa seveda večinoma posegamo po vsestranskih oljih, ki jih moramo imeti pri delu v kuhinji vedno pri roki. Kakšna butična oljarna sicer ne more ponuditi zelo širokega nabora različnih olj, lahko pa vedno računamo na mamljivo ponudbo, v kateri najdemo kakovostno olje. Če dobro poznamo svoj okus, lahko izberemo pravo olje za vsak namen.