Loading
Gotovi parket

Gotovi parket je odlična izbira talne obloge za vaš dom

Gotovi parket je v zadnjih nekaj letih zelo priljubljena in zaželena vrsta parketa. Na trgu vam je na voljo v različnih podkategorijah, na primer masivni gotovi parket. Svojo priljubljenost si je pridobil s številnimi prednostmi pred drugimi vrstami oblog za tla. Ena od njih je zagotovo ta, da je povsem kompatibilen s talnim ogrevanjem.

Gotovi parket pa je po nakupu potrebno tudi primerno položiti. Pred polaganjem je treba obvezno preveriti maksimalno dovoljeno vlažnost. Estrih pa mora biti izoliran v skladu z vsemi predpisi. Površina mora biti pred samo montažo parketa ravna, ustrezno trda, brez razpok, ne preveč groba ter seveda tudi izjemno temeljito očiščena. Tudi klimatski pogoji morajo biti v prostoru primerni. Prostor ne sme biti izpostavljen prepihu, minimalna temperatura zraka pa mora biti 15 stopinj Celzija. Gotovi parket od vas zahteva pred polaganjem tudi to, da so prav vsa ostala dela zaključena, razen zadnja faza; to je beljenje, ki se lahko izvrši kasneje. V prostoru, kjer se vrši polaganje parketa, ne smejo biti prisotni še drugi izvajalci.

Parket v domačih in poslovnih prostorih

Katera talna obloga vam najprej pride na misel? Najverjetneje parket. To je zagotovo ena od najbolj priljubljenih vrst oblog za tla. Parket je dobrodošel tako v domačih prostorih kot tudi v poslovnih. S svojimi izjemnimi prednostmi ima na trgu prav posebno mesto.

Presenečeni pa boste nad tem, v koliko različnih vrstah se parket nahaja na trgu. Morda vam je nekoliko bližji samo klasični parket, ki tudi sicer velja za eno od najbolj zaželenih vrst parketov. A tudi ta se lahko pojavlja v številnih različicah oziroma podkategorijah.

Če imate doma vgrajeno talno ogrevanje, potem je zagotovo najboljša izbira gotovi parket. Ta vam je na voljo kot dvoslojni ali pa kot troslojni. Obe vrsti imata izjemne lastnosti, obenem pa sta tudi cenovno zelo dostopna tipa parketa.