Loading
Registracija blagovne znamke

Kako registrirati blagovno znamko?

Če imate blagovno znamko, ki jo želite zaščititi, je čas, da svojo blagovno znamko registrirate. Registracija blagovne znamke poteka po točno določenih ustaljenih postopkih, ki jih mora upoštevati. Če postopkov še ne poznate, si dobro preberite spodnji prispevek. 

Tu vam bomo našteli glavne korake, ki so potrebni, da postane registracija blagovne znamke. Če želite registrirati in zaščitit svojo blagovno znamko morate pred tem narediti primerno znamko. 

Raziščite vašo blagovno znamko

Registracija blagovne znamke se opravi v glavnem registru države. To nam bo prineslo zaščito, vključno z domnevo, da je blagovna znamka veljavna. Z registracijo boste lahko svoje podjetje zaščitili pred ostalo konkurenco. 

Ko oblikujemo blagovno znamko moramo razmišljati o različnih korakih, ki so vsi zelo pomembni. Registracija blagovne znamke seveda poveča možnost, da bo podjetje preživelo. Še zlasti na začetku obstoja je vsako podjetje precej ranljivo, saj veliko mladih organizacij propade. Postopek registracije je zagotovo odličen začetek vsake blagovne znamke, saj daje nekakšno varnost. 

Kaj je vloga patenta in kako se pripravi?

Patentna prijava je posebej napisana za določen izum in je za vsak posamezen izume zelo pomembna. Prijava patenta se lahko opravi po oddaji vloge, ki mora vsebovati pisni opis izuma, ki bi strokovnjaku na ustreznem tehničnem področju omogočil tako izum kot uporabo. 

Omenjeni opis mora vedno vključevati ilustracije izuma in opisuje najboljši način, ki ga izumitelj pozna za izvajanje izuma. Prijava vključuje zaprisego, ki so jo podpisali izumitelji in potrjuje, da verjame, da prijava izpolnjuje zahtevane patentne zakonodaje. Prijava patenta se zaključi s trditvami, ki določajo obseg zaščite, ki je zagotovljena za razkrito tehnologijo. 

Kaj vsebujejo patentne risbe?

Patentne risbe, ki jih prijava patenta vsebuje, urejajo pravila, določena v patentni pisarni, ki omogočajo kasnejše tiskanje risb v izdanem patentu. 

Prijava patenta mora vsebovati poseben način navedbe informacij, ki jih je mogoče spremeniti ali spremeniti fokus za zahtevani obseg zaščite.