Loading
Vrtni traktorji

Traktorji za košnjo trave

Traktorji so vsestransko uporabni pri raznih opravilih na prostem, posebej pa izstopajo pri košnji trave in pri drugih obsežnih kmetijskih opravilih. Pri košnji imamo sicer na voljo več možnosti, izberemo pa pravo rešitev glede na svoje potrebe. Na urejenih zelenicah recimo pomagajo vrtni traktorji in sedežne kosilnice, medtem ko so za kmetijske površine primerni večji traktorji z ustrezno kmetijsko mehanizacijo.

Zanesljivi traktorji za zahtevno delo

Ker se košnje lotevamo večkrat letno, v tem času pa ni prostora za kakšne napake ali kompromise, moramo biti opremljeni z zanesljivim traktorjem, ki nas ne bo pustil na cedilu. Izberemo zmogljiv model, ki bo primeren za vsa opravila, ki jih imamo v načrtu. A tudi dolgoročno moramo traktorju namenjati dovolj pozornosti. V poštev pridejo recimo rezervni deli za traktorje, ki omogočajo, da lahko vozilo brezskrbno uporabljamo tudi pod večjimi obremenitvami. Neizogibno bo prišlo do obrabe, pa tudi do poškodb in okvar, rezervni deli za traktorje pa omogočajo hitra popravila in nemoteno delo. Veliko je seveda odvisno od tega, za kakšne težave gre, a običajno lahko pričakujemo, da bo možno s servisom rešiti mnoge pogoste težave, če so seveda na razpolago ustrezni rezervni deli za traktorje.

Vrtni traktorji

Če se soočamo s košnjo na urejenih površinah, bomo brskali po ponudbi vrtnih kosilnic. Tudi za večje površine se najdejo zelo dobre rešitve, v tem oziru gotovo najbolj izstopajo vrtni traktorji. Ti so zelo vsestranski, v prvi vrsti pa služijo prav košnji trave. Ob tem odpirajo mnoge napredne opcije, travo lahko sproti zbiramo v košari, lahko pa jo sekljamo in z njo dodatno gnojimo površine. Seveda ponujajo vrtni traktorji še mnoge druge funkcije, ki nam olajšajo delo, poleg košnje pa opravljajo tudi dela drugih vrst. Kakovostni vrtni traktorji nam vsekakor močno pomagajo pri delu na prostem, še posebej zadovoljni bodo zahtevnejši uporabniki, kot so profesionalni vrtnarji.