Loading
Talne keramične ploščice

Talne keramične ploščice

Tla so v praktično vsakem okolju zelo obremenjena. Ne le, da po njih redno stopamo, pogosto po njih premikamo tudi težje tovore, tla pa so izpostavljena tudi drugim obremenitvam, recimo vlagi, prahu, smetem in drugim vsiljivcem. Ponekod je treba poskrbeti za posebej dobro zaščito, včasih pa je dovolj že to, da prostore redno pospravljamo in čistimo. Največ dela bo torej z zaščito tal v prostorih, kjer so redno prisotne kakšne večje obremenitve. Zanimivo je, da je v domačem stanovanju en takšnih prostorov kopalnica.

V kopalnici se uporabljajo talne keramične ploščice, ki so v takšnem okolju nepogrešljive. Gre namreč za optimalno zaščito podlage, ki je običajno betonska. Visoka vlažnost do betona ni posebej prijazna, še posebej škodljive pa so lahko mlake stoječe vode. Če voda zastaja in pronica v betonsko ploščo, lahko pride do velikih težav. Jasno je, da imajo talne keramične ploščice nepogrešljivo funkcionalno nalogo, čeprav ta ne pride takoj do izraza. Bolj izrazite so nekatere druge prednosti, ki jih opazimo takoj, ko izbiramo kopalniške ploščice.

Raznovrstne kopalniške ploščice

Pri opremljanju kopalnice imamo seveda najprej v mislih prav te nujne funkcionalne odlike ploščic. A v praksi pridejo bolj do izraza tiste odlike, ki imajo neposreden vpliv na uporabnike prostora. Tako se pogosto posvetimo izbiranju ploščic na podlagi vizualnega vtisa in občutka pri uporabi, kar je lahko dobra ideja pri oblikovanju in opremljanju prostorov.

Na izbiro imamo zelo pestro zbirko, v kateri najdemo raznovrstne kopalniške ploščice. Najbolj pomembne so talne keramične ploščice, ki ščitijo površine pred vodo in drugimi obremenitvami, ob tem pa ponujajo prijetno pohodno površino za uporabnike prostora. Običajno v kombinaciji s talnimi ploščicami uporabljamo še stenske, ki so nekoliko drugačne, a opravljajo podobne naloge. Nadalje nam širna zbirka možnosti omogoča, da izberemo kopalniške ploščice po svojih željah in okusih, kar v končni fazi pomeni, da lahko v vsakem primeru dosežemo idealen učinek.