Loading
Prezračevanje z rekuperacijo

Prezračevanje z rekuperacijo

Prezračevanje z rekuperacijo je znano tudi pod drugim imenom oziroma nazivom in to je prisilno prezračevanje. Ljudje in živali konstantno potrebujemo čist in svež zrak, ki je nujno potreben za normalno življenje. S pomočjo prezračevalne naprave z rekuperatorjem postane odpiranje oken odveč oziroma to ni potrebno početi več tako pogosto. Prezračevanje z rekuperacijo lahko namreč zagotovi svež prostorski zrak in pri tem omogoča povratek skoraj  vse hladilne energije nazaj oziroma se tukaj izgubi minimalno toplotno energijo.

Kako deluje prezračevanje z rekupearcijo

V hiši, prostoru oziroma drugem objektu je vgrajena prezračevalna naprava z rekuperacijo, zaradi česar ni potrebe po odpiranju oken, vsaj ne tako zelo pogosto . Nato  se ohlajen in onesnažen prostorski zrak vodi skozi rekuperator. Pri tem se mu  odvzame hladilno energijo. Topel in svež zunanji zrak se vodi  skozi rekuperator. Pri tem se  prenese nanj hladilno energijo, ki je bila odvzeta  prostorskemu zraku. Pomembno je, da se zrak pri tem ne pomeša in da se zgolj izmenja energija. Z učinkovitim rekuperatorjem je mogoče večino energije prihraniti in posledično zrak le minimalno dohladiti.

Cene za prezračevanje z rekuperacijo so različne, odvisne so od velikosti zgradbe ali pa prostora, prezračevalnih potreb, kvalitete naprave in velikosti naprave. 

Prezračevalni sistem cena

Prezračevalni sistem cena je pogost in priljubljen iskalni niz med vsemi posamezniki, ki razmišljajo in se odločajo za namestitev prezračevalnega sistema v hišo, prostor ali pa katerikoli drugi objekt.

Prezračevalni sistem cena je seveda odvisna od različnih ponudnikov, ki so na tržišču . Cena prezračevalnega sistema je odvisna od velikosti zgradbe, prostora, hiše oziroma raznih objektov, odvisna je tudi od prezračevalnih potreb, kvalitete prezračevalne naprave, starosti prezračevalne naprave in seveda velikosti prezračevalne naprave. 

Prezračevalni sistem se lahko namesti že v začetni fazi, ko se hiša ali pa katerikoli drugi objekt gradi, lahko pa se namesti tudi kasneje, ko je objekt že vseljen.