Loading
BOPP folija

Vsestranske kuhinjske folije

Pri delu v kuhinji redno uporabljamo različne pripomočke in materiale, ki se izkažejo za vsestranske in dejansko zelo uporabne. Pogosto gre pri tem za kakšne manjše oziroma manj opazne izdelke, na katere le redko pomislimo, a imajo v resnici zelo pomembno nalogo pri vsakdanjem delu v kuhinji. To so gotovo tudi razne folije, ki jih uporabljamo pri mnogih kuhinjskih opravilih.

Vsestransko uporabna je BOPP folija oziroma plastična folija, ki jo moramo imeti vedno pri roki. Izkaže se za zelo uporabno pri pakiranju živil, prav tako pa se dobro obnese kot ovijalna folija za pakiranje kakšnih večjih zalog. Ovijalna folija je sicer lahko bolje prilagojena svojemu namenu in ni treba, da je varna za stik s hrano, medtem ko moramo v kuhinji poskrbeti za to, da so izdelki, ki jih uporabljamo za pakiranje hrane, primerni za takšno nalogo. BOPP folija je prilagojena prav takšni uporabi in lahko ponudi odlično izkušnjo pri pakiranju živil. Lahko se dobro obnese tudi pri dolgotrajnem shranjevanju, čeprav pridejo v tem primeru še bolj do izraza plastične vrečke in druge vrste plastične embalaže, ki sicer niso tako vsestranske kot BOPP folija.

Druga značilna kuhinjska folija pa je gotovo alu folija, ki je prav tako uporabna kot različne vrste plastičnih folij. Spet se dobro obnese kot ovijalna folija za hitro in zanesljivo pakiranje ter zaščito pred umazanijo, vodo in drugimi dejavniki okolja. Še bolj uporabna pa je alu folija za pakiranje živil, predvsem za hitro pakiranje sestavin, ki jih v kuhinji redno uporabljamo in jih moramo imeti vedno pri roki. Alu folija se uporablja za pakiranje živil in gotovih jedi, pri čemer je zelo prilagodljiva in vsestranska. Poleg tega se uporablja tudi pri samem kuhanju oziroma pri peki, kar je še dodaten plus. Vsekakor moramo imeti tudi alu folijo v kuhinji vedno na zalogi.