Loading
Barske mize

Pohištvo sodobne pisarne

V pisarnah uporabljamo raznovrstno pohištvo, ravno od te opreme pa je v veliki meri odvisno, kako se bomo pri delu počutili in kako učinkoviti bomo pri svojih nalogah. Zato je seveda pomembno, da izberemo kakovostno opremo, s katero bomo zadovoljni. Ne pozabimo, da bomo pisarniško pohištvo uporabljali po več ur na dan, torej mora biti zelo dobro prilagojeno svojemu namenu.

Na srečo je ponudba prilagojena povpraševanju, zato so na voljo idealni kosi pisarniškega pohištva. Predvsem imamo veliko izbire med stoli in mizami – v sodobnih pisarnah pride poleg klasičnega delovnega pohištva v poštev tudi drugo pohištvo, recimo barske mize in stoli.

Pisarniški stoli in mize

Največ pozornosti upravičeno posvečamo stolom in mizam, ki jih uporabljamo pri delu. Ravno to pohištvo uporabljamo po osem ur na dan, iz dneva v dan. Seveda lahko pričakujemo, da bo imel stol velik vpliv na naše počutje in zdravje, če sedimo toliko časa. Na voljo so pisarniški stoli različnih vrst, tako da lahko dobimo takšnega, ki nam bo res ustrezal.

Pomembno je, da stol odgovarja potrebam pri delu. Če delamo za mizo, potem se mora dobro prilegati tudi mizi. Ne sme nas ovirati pri delu, dobro pa je, če spodbuja vzdrževanje pravilne drže pri sedenju. Ravno zato so priljubljeni ergonomski stoli, ki so idealni za dolgotrajno sedenje. Pisarniški stoli so običajno tudi dobro oblazinjeni, da ponudijo zadostno udobje za dolgotrajno uporabo.

Pisarniške mize so lahko zelo raznovrstne, odvisno od delovnih nalog. V mnogih sodobnih pisarnah se uporabljajo tudi barske mize, kakšni pulti in podobno, če namenimo nekaj prostora za druge dejavnosti, ne le za delo. Na delovnem mestu pa barske mize običajno nadomestimo s pisalno mizo, včasih tudi s prilagojeno delovno mizo, odvisno seveda od službenih nalog. V vsakem primeru lahko pričakujemo, da bomo v ponudbi našli prave kose pohištva.