Loading
Ročni viličar

Enostavno in poceni do viličarja

Viličarji so izredno uporabni, pravzaprav so kar nujna oprema, če delamo s težkim tovorom. Na mnogih delovnih mestih opravljajo nepogrešljive naloge, zato je treba poskrbeti za to, da je vedno na voljo ustrezna oprema. Ker pa gre za zmogljive in napredne naprave, lahko pričakujemo tudi precej visoke stroške in druge komplikacije. V nekaterih primerih se lahko tem elegantno izognemo!

Rabljeni viličar

Ena možnost za enostaven in poceni nakup je vsekakor nakup opreme iz ponudbe rabljenih izdelkov. Rabljeni viličar bo gotovo cenejši od novega, hkrati pa lahko pričakujemo odlično delovanje in zadostno zmogljivost. To pomeni, da bo izkoristek investicije veliko boljši, v končni fazi pa bomo bolj zadovoljni, če seveda nismo tako zahtevni, da res potrebujemo novo ali posebej prilagojeno napravo. Na trgu rabljene opreme je največ ponudbe ravno med izdelki, po katerih je tudi največ povpraševanja, saj gre za vsestransko uporabno opremo, ki se pogosto prodaja. Tako je lahko prav rabljeni viličar idealna rešitev za tiste, ki bi radi prihranili kak evro, hkrati pa se ne želijo odpovedati vsem prednostim zmogljive opreme.

Osnovni viličarji

Prav tako lahko dobro rešitev ponujajo osnovni viličarji, ki so nekoliko manj zmogljivi, imajo pa zato nižjo ceno in morebiti še druge prednosti. Tako je recimo lahko dobra izbira ročni viličar, ki je veliko cenejši od alternativ, a vseeno lahko odlično opravlja svoje delo. Ročni viličar je vsekakor prava izbira tam, kjer imamo opravka s prestavljanjem tovora na paletah, recimo v trgovinah in podobnih okoljih z lastnimi skladišči. Poleg tega je ročni viličar vsestranska izbira za razne druge opravke s težkim tovorom, saj gre za prilagodljivo opremo, ki jo lahko dobro izkoristimo v praktično vsakem okolju. Podobno velja tudi za nekatere druge izvedbe, pri katerih ne izstopa le zmogljivost – te opcije so lahko veliko cenejše, pri uporabi pa se izkažejo za boljše od dražjih viličarjev.