Loading
Servis kmetijske mehanizacije

Servis kmetijske mehanizacije

Kmetijska mehanizacija na vsaki kmetiji opravlja izjemno pomembno delo. Ne moremo si predstavljati, da bi lahko na sodobni kmetiji brez takšne opreme opravili svoje delo, vsaj ne z dobrim uspehom in dobro izkušnjo. Zato pa moramo za mehanizacijo tudi dobro skrbeti. Navsezadnje je oprema pri uporabi izpostavljena obrabi, pa tudi večjim obremenitvam in raznim grožnjam iz okolja. Da se lahko na to opremo povsem zanesemo, poskrbijo rezervni deli in možnost servisa. Tako lahko računamo na dolgo življenjsko dobo opreme in popolno zadovoljstvo pri delu.

Servis kmetijske mehanizacije je posebej pomemben v primeru, da se kaj pokvari ali polomi, še posebej če smo ravno sredi dela. Takrat potrebujemo hitro pomoč in ustrezne nadomestne dele. Posebej značilna storitev je popravilo kardanov, ki je kritičnega pomena v času dela na kmetiji. Res je sicer, da lahko popravilo kardanov opravimo nekoliko kasneje, če imamo na voljo rezervne kardane, a vseeno gre za ključno opremo, ki mora biti vedno pripravljena na delo. Tako je za popravilo kardanov vsekakor dobro poskrbeti čim prej, da lahko kmetijsko mehanizacijo brezskrbno uporabljamo še naprej.

Še večje težave so lahko s kakšnimi nepredvidljivimi poškodbami in okvarami mehanizacije na terenu. Takrat pogosto nimamo veliko izbire in enostavnih možnosti, v poštev pride le servis kmetijske mehanizacije pri pooblaščenem serviserju. Čisto možno je, da bo treba delo prekiniti, saj ne moremo uporabljati poškodovane oziroma pokvarjene mehanizacije. Pričakujemo pa lahko, da bo serviser priskočil na pomoč in težave odpravil v najkrajšem možnem času – ravno zato se splača imeti na vezi zanesljivega serviserja, na katerega lahko vedno računamo. Če tega nimamo, bomo morali sami najti ustrezen nadomestek, morda si lahko opremo izposodimo ali pa delo opravimo z drugimi pripomočki.

V vsakem primeru je servis kmetijske mehanizacije ključnega pomena za uspešno delo na kmetiji. Le tako se lahko na pomembno opremo povsem zanesemo in jo uporabljamo skozi dolga leta.