Loading
Električna drsna vrata

Napredne funkcionalnosti drsnih vrat

Sam po sebi drsni mehanizem pri vratih še ne prinaša kakšnih posebej navdušujočih funkcionalnosti. Imamo pa na voljo električna drsna vrata, ki ponujajo bistveno boljšo izkušnjo. Računamo lahko na odličen učinek tudi pri zahtevnejših uporabnikih, še posebej če avtomatski mehanizem kombiniramo s kakovostnimi vrati iz ustreznih materialov.

Osnovne funkcionalnosti seveda ponuja vsak drsni mehanizem, tudi tisti, ki jih upravljamo ročno. Brez električnega pogona so vrata cenejša in enostavnejša za vgradnjo, zato se jih radi poslužujejo kupci pri opremljanju stanovanja in drugih manj obremenjenih prostorov. V mnogih primerih pa pridejo v poštev le električna drsna vrata z naprednim mehanizmom. Pričakujemo lahko bistveno boljše delovanje in več možnosti pri uporabi.

Najbolj priljubljena so steklena drsna vrata, ki jih srečujemo v komercialnem in poslovnem okolju. Ta vrata prepričajo že na prvi pogled, privlačijo obiskovalce in brezhibno opravljajo svojo nalogo. Steklena drsna vrata lahko odlično delujejo tudi na precej osnovnem mehanizmu, vedno pa je to električni pogon, ki omogoča enostavno odpiranje. Običajno je tak pogon opremljen s senzorjem gibanja, ki upravlja steklena drsna vrata. Ta se samodejno odprejo, ko zaznajo prihod obiskovalca, nato pa se sama tudi zaprejo. To omogoča kombinacija električnega pogona in senzorja gibanja. Napredni mehanizmi pa omogočajo uporabo še drugih opcij za upravljanje vrat. Lahko uporabimo gumbe ali različne druge možnosti, ki jih dopolnimo še z naprednimi ključavnicami – te lahko delujejo na prstni odtis, kartico ali čip, na običajen ključ ali na kak drug način. Tako lahko električna drsna vrata z naprednim sistemom ponujajo zelo prilagodljiv nabor odličnih funkcionalnosti.

Z naprednim pogonom električna drsna vrata brez težav odgovorijo na potrebe zahtevnejših kupcev oziroma uporabnikov. Njihovo delovanje je možno do potankosti prilagoditi, pravzaprav ga lahko upravljamo tudi sproti, kar na daljavo. Tako so takšna vrata idealna za uporabo tam, kjer želimo imeti nad vhodom v stavbo ali prostor res popoln nadzor.