Loading
Toplotna črpalka

Idealno ogrevanje sanitarne vode

Za ogrevanje sanitarne vode porabimo veliko denarja, prav tako moramo za izbiro pravega ogrevalnega sistema nameniti kar nekaj časa in truda. Splača se torej izbrati sistem, ki se bo v praksi kar najbolje izkazal. Ne moremo si predstavljati dolgoročnega zadovoljstva, če topla sanitarna voda ne bo na voljo takrat, ko jo bomo najbolj potrebovali. Med najbolj privlačnimi rešitvami je gotovo sodobna oprema, ki zagotavlja najboljšo kombinacijo pozitivnih lastnosti – zmogljivosti, zanesljivosti in varčnosti. V teh odlikah izstopa toplotna črpalka, ki je zelo priljubljena izbira za ogrevanje sanitarne vode.

Še posebej priljubljene so tiste izvedbe, ki se ponašajo z ugodno ceno in odličnim izkoristkom. To je predvsem toplotna črpalka zrak voda, ki velja za najbolj enostavno izvedbo. Gre za dokaj enostavno napravo, ki je posledično tudi poceni, za nameček ne povzroča velikih težav pri vgradnji. Toplotna črpalka zrak voda je primerljiva s klimo in pravzaprav deluje na enakem principu kot klimatska naprava. Potrebujemo ločeno zunanjo enoto, ki pa je bistveno enostavnejša kot pri drugih izvedbah takšnih črpalk. V vsakem primeru pa je toplotna črpalka pripravljena na ogrevanje sanitarne vode in se odlično povezuje z različnimi hišnimi sistemi.

Toplotna črpalka zrak voda je primerna za ogrevanje vode ali prostorov, je pa treba glede na potrebe izbrati primerno napravo. Za ogrevanje sanitarne vode bo dovolj tudi šibkejša toplotna črpalka, najboljši učinek pa bomo pri tem dosegli, če se odločimo za napravo z visokim izkoristkom. Na ta način bo ogrevanje sanitarne vode na dolgi rok tudi poceni, pri čemer se izkaže velika razlika, ki jo ima toplotna črpalka v primerjavi z alternativnimi načini ogrevanja na področju stroškov. Skozi leta se izkaže, da je ta opcija bistveno cenejša, čeprav v izhodišču zahteva nekoliko višjo investicijo. Toplotna črpalka zrak voda zelo hitro nadoknadi razliko, saj že ob nakupu ne predstavlja veliko višjih stroškov.