Loading
zobozdravnik Ljubljana

Cena in ponudba zasebnih zobozdravnikov

Nekatere zobozdravniške storitve so cenovno ugodne, druge so precej drage. Pravzaprav smo vajeni k zobozdravniku hoditi tudi čisto brezplačno, kar nam omogoča dobro urejeno zdravstveno zavarovanje. V primeru rednih pregledov in zdravljenj torej ne pričakujemo posebej visokih stroškov in običajno za storitve tudi ne plačujemo iz lastnega žepa. Cene pa bo treba preveriti, če želimo koristiti kakšne zahtevnejše storitve, ali pa nas zanimajo prednosti zasebnih zobozdravnikov.

Obstajajo nekatere prednosti, ki jih lahko ponudi le zasebni zobozdravnik. Ljubljana je praviloma najboljša lokacija za iskanje tovrstne ponudbe, tu pridejo prednosti tudi najbolj do izraza. En pogost razlog za iskanje takšnega zobozdravnika je seveda ta, da potrebujemo kakšne posebne zobozdravniške storitve ali izdelke, dober primer je implantat. Cena že v tem primeru pogosto igra ključno vlogo. A prav tako se lahko k zasebniku odpravimo v drugih primerih, recimo zaradi boljše lokacije ali dostopnosti oziroma odzivnosti, ki jo nudi zobozdravnik. Ljubljana je s svojo ponudbo idealna, če želimo priti do zobozdravniških storitev hitro in brez zapletov. Zasebniki nudijo tudi osnovne storitve in redne preglede, cene pa niso tako visoke. Pravzaprav lahko pričakujemo ugodne ponudbe tudi v primeru, da se zanimamo recimo za implantat, cena namreč ni nujno pretirana samo zato, ker gre za zasebno ordinacijo. Gotovo cilja na ugodne cene in zadovoljstvo pri svojih pacientih vsak zobozdravnik, Ljubljana ima posledično široko ponudbo dobrih in ugodnih strokovnjakov.

Kaj to pomeni v praksi, koliko bo treba recimo odšteti za implantat? Cena se običajno postavi na podlagi pregleda in načrta zdravljenja. Implantati dosegajo cene okoli 400 evrov, lahko tudi veliko več, če gre za zahtevnejši poseg. Gotovo pa pri takšnih storitvah ni pametno iskati najcenejšega ponudnika, temveč raje najdemo najboljšega. Vsekakor je za dober implantat cena upravičena, saj lahko pričakujemo dobro izkušnjo in odličen končni rezultat, za to pa je vredno tudi doplačati.