Loading
Paletni voziček

Paletni voziček je obvezen del logistike

Za delo v logistiki so viličarji obvezen pripomoček, ki bistveno olajšajo transport palet in drugega blaga. Poleg klasičnih viličarjev, za katere pa je potrebno imeti izpit, je paletni voziček prav tako neizogiben pomočnik, ki omogoča enostavno manevriranje na majhnem prostoru. Delo z njim je zelo preprosto, saj ga upravljate le z rokami s pomočjo krmilne ročice, zato si delo v skladišču si brez paletnega vozička težko predstavljamo.

Na trgu zasledite različne modele paletnih vozičkov. Med seboj se razlikujejo predvsem po svoji nosilnosti in minimalni oziroma maksimalni višini vilic. Paletni voziček omogoča prevažanje blaga na standardnih evro paletah, nekateri pa imajo vilice nastavljive tudi po širini, kar omogoča prevoz tudi drugih dimenzij palet. Primeren je za transport palet na ravnih in trdnih površinah, na sprednjem delu pa ima tretje kolo, ki omogoča lažje manevriranje. Izbira paletnih vozičkov je zelo pestra, zato je pred nakupom dobro vedeti, kaj od njega pričakujete.

Električni viličar omogoča tiho delovanje brez izpustov

Viličarji so postali nekaj povsem vsakdanjega v skladiščih, trgovskih centrih in proizvodnih obratih, saj so nujno potrebni za nakladanje in razkladanje blaga in premikanje iz enega mesta na drugega. Med seboj se viličarji zelo razlikujejo, glavna razlika med njimi pa je v različnem pogonu. Električni viličar poganja baterija, za katero je potrebno redno skrbeti in jo je potrebo za njegovo nemoteno delovanje redno polniti. Delo z njim je zelo enostavno, poskrbeti pa je potrebno za redno vzdrževanje.

Nakup električnega viličarja je sicer nekoliko večja investicija napram dizelskim in bencinskim viličarjem, vendar se investicija kmalu povrne. Električni viličar se ponaša s svojim neoporečnim delovanjem, saj deluje izjemno tiho ter brez izpustov in drugih škodljivih plinov. Zaradi te svoje pozitivne lastnosti, so električni viličarji še posebej uporabni v prostorih, kjer je oteženo prezračevanje in kjer hrup ni zaželen, kot so na primer skladišča, industrijske hale in trgovski centri.