Loading
Troslojni dimnik

Šamotna malta za izdelavo odprtih ognjišč

Šamotna malta je potrebna tudi takrat, ko se odločimo za izdelavo odprtega ognjišča. Odprta ognjišča so v današnjih časih prava redkost. Tisti, ki si za življenje uredijo starejšo hišo, ki jo želijo urediti v starinskem slogu, pa se velikokrat odločijo, da dodajo tudi odprto ognjišče, ki bo še dodatno poudarilo kmečkost doma. Odprto ognjišče je namreč zelo prijetno na pogled. Pozimi pa odlično ogreje celotni prostor. 

Šamotna malta bo seveda tu nujno potrebna, saj poskrbi, da se pri gorenju material ne vžge. To je namreč posebno izdelana malta, ki je prilagojena na visoke temperature, ki se ustvarjajo pri gorenju. Pri izdelavi ognjišča namreč ne moremo uporabljati navadne malte, ki nas ne bi varovala pred požarom. Ker mora biti odprto ognjišče še toliko bolj varno, moramo biti ti njegovi izdelavi še toliko bolj previdni. 

Šamotna malta nam bo pomagala in nam omogočila izdelavo pravega umetniškega ognjišča, ki bo izredno lepo in vabljivo. Pravilno izdelano odprto ognjišče ne povzroča dima v prostoru. To bomo dosegli tako, da bomo pri gradnji izdelali kakovostne možnosti za dober vlek dima. Le tako se bomo poleg odprtega ognjišča počutili dobro in uživali v toploti, ki jo oddaja. 

Troslojni dimnik za predelavo dimnika

Troslojni dimnik so odlični za različne namene. Velikokrat se uporabljajo pri sanacijah starejših dimnikov, ki jih lastnikih starejših hiš naročijo, ko opazijo, da dimnik slabo vleče dim in saje. Starejše in dotrajane dimnika pa se lahko velikokrat tudi predela in pri tem se uporabi troslojni dimniški sistem, ki je trenutno najboljši na trgu. 

Troslojni dimnik, ki ga namestimo pri predelavi dimnika, je nujno potreben na primer takrat, ko se zamenja kurilna naprava. Če smo dolga leta kurili na trda goriva, nato pa se odločimo za plinsko kurilno peč, je pomembno, da predelamo celoten stari dimnik, ki bo veliko bolj primeren za nov način ogrevanja hiše.