Loading
Parketarstvo po vaši meri

Polaganje parketa je odvisno predvsem od vrste talne obloge

Za nekatere vrste parketa je značilno, da se lahko položi zelo preprosto pa tudi hitro in se takoj po polaganju lahko že hodi po njem. Po drugi strani pa lahko naletite na parkete, ki so sicer izjemno kakovostni, a zahtevni za polaganje. 

Ne glede na to, kako zahtevno je polaganje parketa in kaj vse potrebujete za tovrstno dejavnost, pa vam priporočamo, da vam pri tem pomagajo kar strokovnjaki. Večina podjetij oziroma prodajaln, kjer si parket lahko kupite, ponuja še druge storitve, na primer polaganje parketa. 

Polaganje parketa pod okriljem strokovnjakov vam zagotavlja, da vam bo parket res tako dobro in tudi dolgo časa služil, kot vam je bilo obljubljeno ob nakupu. Čeprav se vam zdi, da za polaganje parketa v resnici ne potrebujete prav posebnega znanja, temu ni ravno tako. Gre namreč za dejavnost, ki zahteva kar nekaj spretnosti, znanja in ne nazadnje tudi izkušenj. 

Parket hrast je kakovostna in lepa izbira parketa 

Če boste vstopili v prodajalno z veliko vrstami parketov, se vam bo najprej zazdelo, da so vam všeč prav vsi po vrsti. A pri tem je treba vedeti, kam ga boste postavili in kako dobro se bo ujel tudi z drugimi elementi in kosi pohištva v vašem domu ali katerem drugem objektu. 

Vsekakor je pri izbiri parketa poleg samega videza pomembna tudi kakovost. Ta je v veliki meri odvisna tudi od drevesne vrste, iz katere je parket narejen. Najbolj cenjen je hrast, zato je parket hrast tudi ena od najbolj kakovostnih izbir na trgu. 

Parket hrast je torej med vsemi vrstami parketov najbolj trpežen in se skoraj v vseh prostorih odlično obnese, saj je tudi zelo prijetnega videza. Če boste zanj primerno skrbeli, potem vam bo služil celo življenje. Vsekakor pa ne pozabite preveriti še drugih drevesnih vrst parketa, ki so prav tako izjemno mikavne in morda mikavnejše za vaš dom.