Loading
zobni vsadki

Reševanje estetskih težav

Nasmeh je eden izmed najpomembnejših izraznih delov našega obraza, saj lahko o nas marsikaj razkrije, prav tako pa s tem izražamo srečo, veselje. Prav tako pa so naši zobje in ustnice močno povezani v našem govoru, zato usta pogosto opazujemo, ko se z nekom pogovarjamo. Za tiste, ki si želijo lepega nasmeha in postrojenih biserov, je pomembno, da obstajajo možnosti, ki omogočajo rekonstrukcijo izgubljenega zoba ali preprosto nekoliko lepšega izgleda sprednjih zob.

Zobni vsadki ali implantati se najpogosteje uporabljajo takrat, ko pride zaradi bolezni ali nesreče do popolne izgube zoba. Četudi je recimo prvotno le poškodovan nato proces zdravljenja zahteva, da se zob odstrani. Prav tako se uporabljajo zobni vsadki kot način za nadomestitev zoba, če se išče rešitev, ki ne vključuje sosednjih zob, kot se to lahko zgodi pri nadomestitvah, ki jih naredijo z mostički ali delno protetiko. Ker so zobni vsadki relativno enostavni za namestitev, četudi to zahteva bolj obsežen kirurški poseg, so eden izmed bolj pogostih načinov, na katerega se menja posamezne zobe.

Zobne luske imajo popolnoma drug namen, največkrat estetski. Seveda se nekateri odločajo za zobne luske šele po tem, ko je na primer zob poškodovan, vendar se pogosto uporabljajo zobne luske tudi kot način za estetski poseg na zobeh, saj lahko imitirajo beljenje in ravnanje brez uporabe zobnih aparatov ali obsežnih procesov beljenja. Ravno zaradi tega so luske predvsem nekaj, kar se nanaša na sprednje zobe, saj nas ostali niti ne zanimajo tako zelo, še posebej, če se gre za lepotni poseg, kjer želimo le čim bolj oblikovan in estetsko prijeten nasmeh. Prav tako se mnogi odločajo za to, da bodo namestili zobne luske, če pride do krušenja prednjega zoba, ki pa ne zahteva kirurške odstranitve in se lahko zobne luske v tem primeru uporabijo kot način korigiranja brez večjega posega.