Loading
dvoslojni gotovi parket

Dvoslojni gotovi parket je samo ena od možnosti gotovega parketa

Gotovi parket je preprost in hiter za polaganje ter ima zelo dolgo življenjsko dobo. Če se boste odločili za to vrsto parketa, vam bo specializirani prodajalec ponudil več tipov tovrstne talne obloge, na primer dvoslojni gotovi parket ali pa troslojnega in celo sedemslojnega. 

Dvoslojni gotovi parket je najpogostejša izbira gotovega parketa. Sicer pa je za vse tipe gotovega parketa značilno, da so kompatibilni s talnim ogrevanjem, kar je pravzaprav ena od večjih prednosti. 

Na trgu pa so vam na voljo še drugi tipi parketov. Med njimi je med bolj priljubljenimi klasični parket, ki je na trgu na voljo dlje časa. Tudi ta se lahko na trgu dobi v več različicah. Na voljo je, na primer, masivni klasični parket, ki je tudi najbolj zaželen med tipi klasičnega parketa. Sicer pa se boste lahko odločali med lakiranimi ali oljenimi vrstami parketov. 

Parketi različnega videza  

Pri izbiti parketa vam je vsekakor pomemben tudi sam videz. Na splošno za vse tipe parketov velja, da so lepega videza in da se po njih lahko izjemno udobno in prijetno hodi. A ker so okusi uporabnikov različni, je najbolje, da se vsak, ki se odloči za parket v svojem domu ali kjer koli drugje, ogleda čim več ponudbe, ki je v tem hipu na voljo na trgu. 

Parketi se med seboj ne ločijo samo po videzu, temveč tudi po sami kakovosti. Ta je zlasti odvisna tudi od drevesne vrste oziroma od vrste lesa, iz katerega so parketi narejeni. Med najbolj priljubljeno drevesno vrsto za izdelovanje parketa zagotovo sodi hrastov les. Uporabniki se pogosto odločijo tudi za parket iz bukve. Vsekakor pa so vam na voljo še številne druge različice.

Najpomembneje je, da je izbrani parket kakovosten in da ga boste v svojem domu lahko dolgo uporabljali. Zanj pa boste morali tudi primerno skrbeti.