Loading
Invisalign

Invisalign zobna opornica odlična za športnike in glasbenike

Trenutno daleč največjo inovacijo v ortodontiji predstavlja Invisalign nevidni zobni aparat. Takšen pripomoček ravnanja zob je sedaj mogoče dobiti tudi v zobnih ordinacijah širom po Sloveniji. V kolikor vam vidni zobni aparati niso preveč simpatični, potem je Invisalign idealna rešitev za vas, saj se neustrezen položaj zob popravlja z uporabo prozornih plastičnih folij oz. opornic. Pri teh nevidnih opornicah je možno zobe ravnati brez lokov, ki so pri klasičnem fiksnem aparatu pritrjeni na zobe.

Velika prednost Invisalign nevidne zobne opornice je v tem, da je aparat snemljiv in sta zaradi tega ustna higiena in prehranjevanje močno olajšana. Aparat je odlična alternativa klasičnim kovinskim aparatom, namenjen je tako odraslim kot najstnikom, starejšim od 13 let z ortodontskimi napakami in nepravilnostmi. Z razliko od klasičnih aparatov po terapiji z Invisalign na zobeh ni belih lis, ni abrazije zob, ni poškodbe oz. vnetja dlesni in ni alergičnih reakcij.

Kdaj je All on 4 najboljša opcija?

Metoda All on 4 je odlična rešitev za paciente brez vseh zob. Kakor vse terapije in zobni aparati tudi ta ni primerna za popolnoma vse paciente. Izraz All in 4 je inovativna tehnika za implantacijsko-protetično rehabilitacijo čeljusti in se nanaša predvsem na to, da so zobje podprti na štirih zobnih vsadkih. S tem dvournim enostavnim in nebolečim posegom lahko dobite zobe že v 24 urah, tudi če imate slabšo kostno strukturo.

Poleg odličnega estetskega rezultata, ki je potreben za dosego fiksne protetske rešitve in visok uspeh v postopku namestitve vsadka, to rešitev bolniki dobro sprejmejo tudi zato, ker je minimalno invazivna. Že en dan po posegu lahko pacient nadaljuje s svojimi dnevnimi aktivnostmi. Če se odločite za All on 4, potem se pred posegom dobro posvetujte z zobozdravnikom, kajti za vsakega pacienta mora sestaviti najboljši načrt zdravljenja in predvideti edinstvene dejavnike, ki lahko vplivajo na terapijo.