Loading
steklena notranja vrata

Vrata iz stekla omogočajo varno in preprosto uporabo

Steklena notranja vrata oziroma stekleno krilo je izdelano iz osem milimetrov debelega kaljenega stekla. Peskana so na mlečni videz.

Eleganten videz steklenih notranjih vrat spremeni prostor s pomočjo barve in svetlobe, ki jo prepušča. Steklena notranja vrata kar vabijo, da jih odprete in vstopite v prostor.

Steklena notranja vrata vam zagotavljajo varno uporabo. Kaljeno steklo vam jo zagotavlja, da ne omenjam o lepem videzu.

Kaljeno steklo je do šestkrat bolj odporno na udarce od navadnega stekla. Ni bojazni, da bi steklena vrata predstavljala nevarnost za uporabnike. Istočasno pa ima stekleno krilo petkrat večjo upogibno trdnost. Ravno zato stekleno krilo ne potrebuje lesenega okvirja in lahko nosi samega sebe.

Steklena notranja vrata so enostavna za uporabo. Steklena notranja vrata so opremljena z dvema nasadiloma, se pravi vratni tečaji in okovjem, ključavnica in kljuka. Vse to je potrebno za enostavno enoročno odpiranje. Na voljo sta dva videza okolja. Lahko si izberemo oglat ali zaobljen videz.

Avtomatska vrata z varnostnim sistemom 

Avtomatska vrata imajo le eno pomanjkljivost in ta je, da se lahko hodec ujame med vrati in se lahko resno poškoduje.

Nekatera avtomatska vrata imajo varnostni sistem, ki ne zaznava samo gibanja, ampak tudi mirujočo osebo. Senzor pokriva področje med vrati od vrha do tal. Oviro lahko zazna v katerikoli višini. Varnost ni več odvisna samo od drobnega žarka

Avtomatska vrata po navadi nimajo popolnoma usklajeno opremo in elektroniko. Vrata zato tečejo neenakomerno in lahko neprijetno ropotajo. Ne samo stara, ampak tudi čisto nova. Z nepredvidenimi gibe pogosto ustrašijo tudi uporabnike. Najbolj so ranljivi starostniki, otroci in invalidi. Mnogi se ustrašijo, da jih bodo vrata udarila. V tistem trenutku lahko osebe padejo in se tudi resno poškodujejo.

Programska oprema mora poskrbeti, da se posamezni deli vrat med seboj komunicirajo. Posledica tega je izjemno enakomeren tek vrat, ter visoka stopnja varnosti.