Loading
gotovi parket

Gotovi parket s sedmimi sloji

Gotovi parket je vrsta parketa, ki je narejena pod izjemno strogimi pogoji in nadzorom kakovosti. Navadno je takšen parket dvoslojni ali trislojni ter je v celoti izgotovljeni tovarniško. Na trgu ga boste lahko našli tudi v plasteh s sedmimi sloji. 

Ko je gotovi parket položen, za seboj ne pušča prav nobenega prahu, kar je zagotovo ena od večjih prednosti. Tudi sicer se ta vrsta parketa odlikuje s številnimi prednostmi. V primerjavi z lamelnim parketom je njegova življenjska doba bistveno daljša. Lamelni parket vam dobro služi približno petnajst let, gotovi parket celo do 25 let in več. 

Med vsemi vrstami parketov je dvoslojni gotovi parket najprimernejši za polaganje na talno ogrevanje. Dobra prednost je tudi ta, da nadaljnja obdelava ni potrebna in da ima do 30 let garancije. Izjemno priljubljen je gotovi parket, ki je narejen iz hrasta. Sicer pa ga boste na trgu lahko dobili v najrazličnejših variantah. Pomembno je, da ga kupujete le na preverjenih mestih, torej  specializiranih trgovinah. 

Brušenje parketa je osnovni postopek pri obnavljanju parketa

Brušenje parketa velja za enega od osnovnih postopkov pri obnovi parketa. Z brušenjem boste v veliki meri poskrbeli, da boste s tal odstranili obrabe ter poskrbeli za enotno barvo tal. Z brušenjem boste dosegli tudi osvežitev samega parketa. 

Zaporedno brušenje parketa je potrebno, kadar boste s tal želeli odstraniti prav vse stare premaze. S tem boste odstranili tudi stare premaze laka. Le na ta način boste lahko nanesli novo plast. 

Brušenje parketa je skoraj za vse vrste parketov enak postopek. Vsekakor pa boste morali pri brušenju upoštevati različne vrste poškodb, dotrajanost in še druge številne dejavnike. Preden se boste lotili brušenja, morate iz prostora odstraniti prav vse pohištvo, zavese in ne nazadnje še preproge. Strokovnjak, ki vam bo pri tem pomagal, pa bo najprej ocenil, katere dele parketa je nujno potrebno zamenjati z novim parketom.