Loading
Električna kosilnica

Električna kosilnica z dolgim kablom

Električna kosilnica je odlična za manjše mestne zelenice, ki jih lastniki hiš hitro pokosijo. Načeloma so vsi uporabniki električnih kosilnic zelo zadovoljni. Edina stvar, ki jih moti je kabel, ki se lahko med delom zaplete v zasajene rože in jih pri tem popolnoma uniči. Zato moramo biti pri košnji z električno kosilnico precej pazljivi, kje poteka kabel. 

Električna kosilnica ima navadno zelo dolg kabel, ki nam bo omogočal tudi košnjo dlje od hiše. Seveda bomo morali paziti tudi na sadna drevesa, če jih imamo, saj se bo kosilnica lahko s kablom zavila okrog dreves. Preden bomo to opazili, se bomo lahko že pošteno ovili okrog domačih jablan in češenj. 

Električna kosilnica je ravno tako odlična za vse ekološko navdihnjene uporabnike, saj je odlična za okolje, ker nima nevarnih emisij. To je v današnjem svetu, ki je preobremenjen s strupenimi plini precej pomembno in velikokrat tudi ključno pri izbiti novega delovnega orodja. Vsakemu kupcu, ki mu je mar za našo prihodnost, bo prodajalec hitreje prodal električno kosilnico kot bencinsko. 

Akumulatorska kosilnica v Sloveniji še ni tako zelo priljubljena

Akumulatorska kosilnica se v Sloveniji ne prodaja tako dobro, kot bencinska. Dejstvo je, da je večina Slovencev, ki kosi svojo domačo zelenico precej praktičnih in vedno želi kupiti tisti pripomoček, ki bo dejansko najbolj funkcionalen. V primeru kosilnic je to še vedno bencinska kosilnica, saj imajo ostale kosilnice precej pomanjkljivosti, v primerjavi z njo. 

Akumulatorska kosilnica bo seveda enkraten pripomoček, saj deluje tiho in neslišno, kar je za mnoge velik plus. Vsekakor je tisti z veliko zelenico zagotovo ne bomo kupili, saj nam bo akumulatorska kosilnica enostavno premalo funkcionalna za naše potrebe. Raje bomo kupili bencinsko, ki ima le to slabost, da jo moramo polniti z bencinom, ki pa ni najbolj poceni, a vendar je bolj praktična kot akumulatorska kosilnica.