Loading
Nahrbtna kosilnica

Suverena košnja v vseh pogojih

Kosilnice nam močno pomagajo pri košnji, a treba je izbrati pravo napravo. Univerzalnih rešitev ni, vedno moramo izbrati pravo kosilnico glede na to, s kakšno nalogo se pravzaprav ukvarjamo. Na večjih površinah pridejo v poštev predvsem sedežne kosilnice, morda kar vrtni traktor, na manjših pa je prava izbira nahrbtna kosilnica. Vmes je še širok spekter drugih zelenic, ki jih najlažje obdelamo s samohodnimi kosilnicami, med temi pa imamo spet na voljo različne izvedbe s svojimi prednostmi in slabostmi. Da bi se z delom res uspešno in suvereno soočili v vseh pogojih, moramo premišljeno izbrati pravo kosilnico za zadano nalogo.

Večje površine so že same po sebi nekoliko bolj zahtevne, tudi če je teren raven in urejen. Na urejenih zelenicah večjih dimenzij se bo bržkone najbolje obnesel vrtni traktor, ki je prilagojen prav za takšne naloge. Brez težav se sooči z večjimi površinami, saj omogoča zelo udobno košnjo. Predvsem pa so sodobni traktorji zelo zmogljivi in zanesljivi, delujejo brezhibno in ponudijo zelo prepričljiv rezultat. Nič čudnega, da je vrtni traktor priljubljena izbira tistih, ki skrbijo za športna igrišča, parke in druge površine, ki morajo biti vedno vrhunsko pripravljene.

Drugačne, a nič manjše izzive postavljajo zelenice manjših dimenzij, saj gre pri teh pogosto za kakšne nedostopne kotičke ali pa ovire. Pri košnji okoli hiše ali drugih objektov je pogosto najboljša izbira nahrbtna kosilnica, ki jo lahko natančno upravljamo. Tako se brez težav izognemo raznim oviram in dosežemo vsak kotiček. Nahrbtna kosilnica je ustrezna tudi za košnjo bolj zaraščenih površin, zato je priljubljena predvsem med tistimi, ki se urejanju zelenice ne posvečajo prav redno. Za urejene vrtove manjših dimenzij so verjetno boljša izbira druge vrtne kosilnice, predvsem samohodne akumulatorske kosilnice, v nekaterih primerih pa tudi robotske ali kakšne druge. Izbira je široka, odločiti se je treba za napravo, ki bo kar najbolje odgovarjala zastavljeni nalogi.