Loading
električna kosilnica

Kakovostna električna kosilnica po najugodnejši ceni

Pri izbiri nove kosilnice vas bo prodajalec vprašal, kje nameravate kositi z njo in tudi, kako velika je površina terena. Če želite imeti kakovostno kosilnico, s katero boste kosili manjše površine, vam bo zagotovo omenil električne kosilnice. 

Električne kosilnice so namreč zlasti namenjene za košnjo manjše travnate površine. Z njo boste lahko kosili v radiju, ki vam ga omogoča električni kabel s podaljškom. Prav tako so dobrodošle tudi električne akumulatorske kosilnice. Zanje je sicer značilno, da delujejo krajši čas, približno pol ure do ene ure, nato jih je treba ponovno napolniti. 

Električne kosilnice so še najprimernejše za košnjo v nekoliko bolj strnjenih naseljih. Niso namreč preveč hrupne, obenem pa ne onesnažujejo okolja. So veliko lažje od bencinskih, so okretnejše, kot takšne pa primernejše za bolj razgibane terene. Ker vsebujejo elektromotor, ne potrebujejo dodatnega vzdrževanja, kot je, na primer, menjava filtrov. 

Akumulatorska kosilnica deluje po istem principu kot električna 

Baterijska oziroma akumulatorska kosilnica deluje po istem principu kot električna. Vendar pa ima za razliko od električne namesto kabla baterijo. Vse novejše vrste baterijskih kosilnic so opremljene z litij-ionskimi baterijami. 

Pomembno je, da se zavedate, da litij-ionske baterije ne smete izprazniti čisto do konca. Ostati mora najmanj 10 % napolnjene baterije. Na to vas bo opozorila tudi posebna lučka, ki jo vsebuje sodobno zasnovana akumulatorska kosilnica. 

Akumulatorska kosilnica ni namenjena večjim površinam. Predvsem se uporablja za košnjo manjših, na primer atrijskih površin ali pa za obrobe pri večstanovanjskih stavbah. 

Ugodna baterijska kosilnica vam je na voljo tudi v priljubljeni spletni prodajalni z vrtno opremo. V njej boste lahko izbirali še med drugimi vrstami vrtnih kosilnic svetovno uveljavljenih proizvajalcev, na primer Husqvarna. Poleg tega so vam na voljo še vrhunske motorne žage, vrtni traktorji. Sicer pa si lahko celotno ponudbo opreme ogledate kar sami. Morda boste naleteli še na kakšno posebno akcijsko ponudbo, ki vam bo pri nakupu izbrane vrtne opreme pomagala privarčevati kar nekaj denarja.