Loading
joga v strokovni izvedbi

Joga v strokovni izvedbi – postanite učitelj joge

Joga izhaja iz hinduistične verske tradicije, a dandanes le v grobem posnema starodavne rituale. Pravzaprav v sodobnem svetu joga lahko predstavlja praktično karkoli, pogosto gre za čisto osnovno vadbo, ki je bolj namenjena sprostitvi in razgibavanju kot doseganju kakšnih konkretnih učinkov. To dokazuje tudi ponudba – joga v Ljubljani v veliki meri cilja prav na tiste, ki se želijo skozi gibanje nekoliko sprostiti in pozabiti na vsakdanje obremenitve. 

V vsakem primeru pa je pomembno, da se joga izvaja pod strokovnim vodstvom, še posebej če gre za kakšne naprednejše programe. Le dobri učitelji lahko zagotovijo dober rezultat, kar je pri mnogih programih najbolj pomembno. Joga v Ljubljani se izvaja pod vodstvom učiteljev, ki imajo za seboj dolgotrajno in celovito usposabljanje, kar potrjuje certifikat. Drugim učiteljem ne gre zaupati, saj nimamo potrditve, da so vaje koristne ali sploh varne. 

Strokovno vodeni programi za učitelja joge

Kakšne programe ponuja joga v Ljubljani? Ponudba je izjemno pestra, saj lahko vsak učitelj oblikuje svoj program. Učiteljski tečaj joge je celovit in poglobljen, s pridobljenimi kompetencami pa so učitelji dobro pripravljeni na prakso dela v lastnem salonu. To pomeni, da bomo našli ponudnike z zelo zanimivimi programi, posledično lahko pričakujemo tudi zelo posrečene rešitve za praktično vsakogar. Veliko ponudbe je že med tistimi programi, ki so namenjeni izključno sprostitvi in rehabilitaciji.

Ker pa je učiteljski tečaj joge veliko bolj obsežen, so lahko tudi programi bistveno bolj napredni in v nekem smislu bolj zahtevni. Joga se lahko izvaja za rehabilitacijo ali trening oziroma pridobivanje kakšnih specifičnih telesnih sposobnosti. Prav tako lahko fizično vadbo kombiniramo z meditacijo, še vedno pa se joga seveda izvaja v okviru verskih ritualov.

 Ker je joga na voljo v tako široki ponudbi, je še posebej pomembno, da se odločimo za strokovno voden program. Dobro se bodo izkazali le učitelji, ki so opravili celovit učiteljski tečaj joge in to lahko dokažejo s certifikatom.