Loading
Sončni kolektorji

Vrhunska solarna oprema

Sončno elektrarno je možno postaviti za zelo nizko ceno in s povsem osnovno opremo. Že s takšnim sistemom si lahko močno pomagamo, pravzaprav so mnogi uporabniki povsem zadovoljni. A še pogosteje se izkaže, da bo končno zadovoljstvo lahko ponudil le dovolj zmogljiv in zanesljiv sistem. Včasih pridejo v poštev le najboljše rešitve. Kaj to pomeni? Včasih pridejo v poštev različne solarne rešitve, uporabimo lahko različne naprave in kombinacije. Vse to moramo vnaprej dobro načrtovati in predvideti končni učinek.

Odlično zadovoljstvo ponujajo sončni kolektorji. To so naprave, ki koristijo energijo sonca za ogrevanje sanitarne vode. Na ta način lahko brez težav ogrevamo tudi nekoliko večje količine vode, preko poletja pa je učinek povsem zanesljiv. Tudi v drugih delih leta lahko sončni kolektorji ponudijo dobro izkušnjo, a spet je pomembno, da izberemo vrhunsko opremo in cel sistem dobro načrtujemo. Le tako se lahko nadejamo kar najboljšega izkoristka. Ogrevanje vode je s pomočjo sonca povsem enostavno, a hkrati tudi zelo zmogljivo in zanesljivo. Res pa je, da so v tem oziru sončni kolektorji nekoliko omejeni – svojo nalogo odlično opravljajo, drugih pa ne morejo.

Veliko bolj vsestranski so solarni paneli, s katerimi lahko pridobivamo električno energijo. Tudi v tem primeru pride do izraza vrhunska oprema. Poleg dobrih panelov je pametno izbrati še AGM akumulator, ki zagotavlja zanesljivo delovanje sistema in dolgo življenjsko dobo. AGM akumulator je kar najbolje pripravljen na delovanje v takšnem sistemu in ne bo popustil pod različnimi obremenitvami, ki jih za akumulatorje predstavlja nestalno polnjenje s pomočjo celic. Seveda je za odlično delovanje sistema potrebna dobro prilagojena kombinacija naprav, a v osrčju teh gotovo izstopa AGM akumulator. V to napravo se splača investirati nekaj več denarja, saj neposredno odloča o končni izkušnji pri uporabi sistema.

Za končno zadovoljstvo lahko poskrbimo že v samem izhodišču – z izbiro vrhunske opreme.