Loading
vinil

Ali je vinil primeren za vaše stanovanje?

Vedno več ljudi se sedaj odloča za to, da želijo v prostoru zares pustiti svoj znak, kot nek način, da bi povedali, da so zares oni bili tukaj in eden izmed teh načinov, da to dosežemo je ta, da dobesedno vključimo elemente, na katere drugi ne bi pomislili. Najboljši primer tega so obloge, ki imajo veliko vzorcev in so živih barv, kot so recimo vinil obloge za tla. Na voljo v neštetih različicah, lahko prav vsak najde točno to, kar je iskal in to dobi po ceni, ki se težko kosa s katerimi koli drugimi talnimi oblogami, še posebej, če vinil primerjamo z nečem kot je parket. Mnogi pravijo, da tudi nima te kvalitete in kakovosti, vendar rima poseben čar in ceno na kvadratni meter, ki privlači tiste, ki jih ne zanima le samo kvaliteta, ampak tudi vtis na prostor in to, da lahko nekaj naredijo, kar je popolnoma njihovo in unikatno.

Za tiste, ki so bolj tradicionalni je ključno obnavljanje

Če želimo lahko samo namestimo plošče iz vinila in na to skoraj da pozabimo, vendar tisti, ki imajo radi bolj tradicionalne pode, kot so različne vrste parketa morajo na vsake toliko časa tudi nekoliko pomisliti in dati na svoj pod nekaj olja.

Oljenje parketa je pomemben del njegove ohranitve in sicer pomaga zaščititi les pred udarninami in vlago, saj olje odbija vodo. Prav tako oljenje parketa ponovno poudari njegov naraven izgled in vzorce, ker pa pred njim po navadi nastopa še brušenje parketa hkrati vemo, da smo v procesu fizično odstranili zunanjo plast lesa in razkrili les, ki ga sonce še ni razbarvalo, prav tako pa lahko na ta način poskrbimo za odlično ohranjanje lesa s tem, da vedno skrbimo za redno oljenje parketa, ki ga konzervira in poskrbi, da odlično izgleda še desetletje kasneje pri naslednjem oljenju.