Loading
polaganje parketa

Ali bi se radi odločili za polaganje parketa?

Vedno bolj pogosta tla se narejena iz visoko kakovostnega parketa, kot je recimo kmečki pod ali oljen parket. Včasih se je več ljudi odločalo za to, da bodo namestili laminat ali imitacije parketa, vendar se je to v zadnjem času nekoliko spremenilo, saj se ponovno kažejo znaki, zakaj je bilo polaganje parketa tako zelo popularno na prvem mestu. Vsaka oseba, ki ima doma položen parket lahko vidi, da je to izjemno trpežen pod, ki bo marsikaj lahko preživel ne glede na to, kako z njim ravnamo. Seveda je njegov izgled precej odvisen od našega ravnanja, ampak načeloma se na njem zelo težko vidijo hujši znaki uporabe, razen vdolbin zaradi padlih predmetov in črnina ob daljši izpostavitvi v stiku z vodo. Za vse ostalo je polaganje parketa ena izmed boljših stvar za katero se lahko odločimo.

Če nismo prepričani, da je to nekaj, kar si lahko privoščimo pa je bolje raje najti nekje v proračunu stvari, kjer lahko kaj prihranimo in se nato odločiti za kvaliteten parket, ki bo zagotovo zdržal desetletja in desetletja.

Primer parketa, ki dobro zdrži preizkus časa je oljen parket

Za tiste, ki si lahko privoščijo nekaj več je oljen parket izjemna investicija. Za razliko od lakiranih parketov se tu njegov prvoten izgled in kvaliteta ohranjata s tem, da les na naraven način zaščitimo z oljem. Razlog zakaj to tako dobro deluje je ta, da olje naravno odbija vlago in tako precej preprečuje poškodbe zaradi prisotnosti vlage, prav tako pa olje les na nek način hrani, skrbi da je trden in se ne začne čudno luščiti ali drugače cepiti in poudarja naravne vzorce, ki so prisotni v prav vsakem lesu. Če se odločimo za oljen parket bo polaganje parketa prav gotovo nekaj, kar se nam bo izplačalo na dolgi rok.