Loading
Štarter za teleta

Oprema za uspešno živinorejo

Živali so lahko zelo zahtevne, sploh če želimo zanje dobro skrbeti in si od živinoreje obetamo tudi dobre rezultate. Pri tem se moramo gotovo oskrbeti z opremo, ki nam delo olajša, pravzaprav sploh omogoča sodobno kmetovanje. V poštev pridejo različni izdelki, ki lahko naredijo veliko razliko, tudi če niso v neposredni uporabi pri delu z živino. Prav tako pa imamo včasih neposreden vpliv na dobrobit živali – to je recimo očitno pri skrbi za govedo, še posebej če imamo opravka s telički, ki zahtevajo nekaj več pozornosti.

Odlične rezultate lahko ponudi štarter za teleta, ki prinaša idealno kombinacijo hranil za zdravo rast teleta. Včasih lahko štarter za teleta pripravimo kar doma ali pa se takšnih dodatkov sploh ne poslužujemo, a za najboljše rezultate je vsekakor pametno zagotoviti kar najboljši jedilnik teličkom, ki so v tej fazi rasti še posebej občutljivi na vsebnost svoje hrane. Štarter za teleta se uporablja za teličke, ki potrebujejo ustrezno kombinacijo vitaminov, mineralov in drugih hranil, ki jih ne dobijo iz redne prehrane. Vsekakor lahko takšni materiali močno pomagajo pri živinoreji.

Lahko pa se poslužimo tudi kakšnih manj izrazitih izdelkov. To so recimo pohodne rešetke, ki so na kmetiji vsestransko uporabne. Ponujajo zanesljivo podlago za hojo, lahko pa jih uporabimo tudi za zaščito občutljivih kmetijskih površin. Pohodne rešetke so večinoma namenjene hoji po neugodnem terenu, na voljo pa imamo tudi razne druge rešetke, ki se uporabljajo za različne namene. Ena možnost so recimo travne rešetke, ki se uporabljajo za zaščito zelenice, nekaj čisto drugega pa so rešetke za omejitev prehoda živine. V vsakem primeru so to rešitve, ki jih lahko pri živinoreji uspešno uporabimo, poleg tega pa imajo mnoge tudi bolj vsestranske koristi. Še posebej pohodne rešetke so na kmetiji vsestransko uporabne, kot tudi v mnogih drugih okoljih, recimo v industriji.