Loading
Barski stoli

Stoli za popolno izkušnjo pri jedi

Čeprav se lahko prehranjujemo v praktično vsakem okolju, je vedno dobro imeti pred seboj ustrezno jedilno mizo, ki nam močno olajša uživanje v obroku. To velja predvsem za kakšna kosila in večerje, ki vključujejo več hodov, a prav tako si lahko na ta način močno popestrimo zajtrk ali malico. Poleg tega, da se moramo opremiti z dobro mizo, pa pomislimo še na stole, ki mizo dopolnjujejo. Ni vseeno, kakšni so stoli za jedilnico, še bolj pomembni so lahko barski stoli, ki jih uporabljamo ob višjih pultih. Že doma si pri izbiri te opreme ne smemo privoščiti velikih kompromisov, še pomembnejša je premišljena izbira v gostinskih lokalih, kjer je prav od stolov v veliki meri odvisna izkušnja gostov.

Kakšne stole torej izbrati, če ciljamo na popolno izkušnjo pri jedi? V vsakem primeru morajo biti stoli dovolj udobni, da lahko na njih nemoteno sedimo dlje časa. Stoli za jedilnico lahko služijo dolgotrajnejšemu sedenju, tudi več ur skupaj, če imamo kakšne posebne dogodke. Daljša večerja je lahko zelo prijetna priložnost, lahko pa jo pokvarijo prav stoli, ki niso dovolj udobni za takšno uporabo. Hkrati pa morajo biti stoli tudi dovolj diskretni, da pri sedenju ne ovirajo gibanja. Ob mizi moramo imeti dovolj svobode, da lahko segamo na različne strani in se nemoteno ukvarjamo s svojo hrano. Tako stoli za jedilnico običajno nimajo naslonjal za roke, s tem se lahko elegantno pospravijo pod mizo in svojo vlogo še bolje opravljajo.

Barski stoli so seveda precej drugačni, a morajo ponuditi prav tako dobro izkušnjo. Običajno pri teh ne pričakujemo tako dolgotrajne uporabe. V uporabi so za kakšno uro, a pogosto se v gostinskih lokalih uporaba tudi zavleče. Tudi barski stoli morajo torej ponujati potrebno udobje, še bolj pa pridejo do izraza druge odlike, na primer prilagodljivost in stabilnost.