Loading
Bovec rafting

Raziskovanje reke Soče z vodne gladine

Plutje po reki ponuja edinstveno perspektivo, medtem ko že sama soška dolina zagotavlja čudovito izkušnjo z vsemi krasnimi razgledi in bogatim dogajanjem tik ob rečnih bregovih. Zato so opcije, kot je raftanje ali spust s kajakom, kot nalašč – splača se izkoristiti priložnost za novo nepozabno doživetje, ki ponuja še veliko več kot le spust po reki.

Predvsem za kajak Soča ponuja idealen ambient, saj je dovolj atraktivna, da lahko na njej preizkusimo vse svoje spretnosti (nenazadnje je na Soči postavljena tudi tekmovalna proga), poleg tega pa vključuje več mirnih delov, ki jih lahko izkoristimo za občudovanje okolice. Ne glede na to, kako domač nam je kajak, Soča zmore zagotoviti nepozabno izkušnjo. Tistim, ki se v kajaku ne znajdejo dobro, pa so na voljo različni skupinski spusti, pa tudi trening z usposobljenimi inštruktorji. Vsaj se lahko brezskrbno poda v kajak, Soča pa pri tem poskrbi za odličen poligon za urjenje spretnosti.

Da bi lahko koristili te storitve je treba sicer obiskati katerega izmed krajev v soški dolini, predvsem Bovec. Rafting je še en primer možnosti za raziskovanje reke Soče, pri katerem bo ponudba lokalnih turističnih agencij v veliko pomoč. Pravzaprav potrebujemo v tem primeru še nekaj več podpore, ki jo na srečo lahko ponudi Bovec. Rafting je skupinska aktivnost, običajno se v raft ne podajamo sami, tako da bo treba najti organizirane odprave oziroma v skupini načrtovati spust. To pogosto vključuje še izposojo opreme in seveda transport – v lastni režiji je to zelo težko, medtem ko bo izkušnja povsem drugačna, če izkoristimo široko turistično ponudbo, ki je značilna za Bovec. Rafting je prav zato ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti, hkrati pa tudi zelo priporočljiv način za raziskovanje reke Soče. Na svoj račun bodo prišli predvsem tisti, ki se pri spustu po reki ne želijo dolgočasiti!