Loading
Vrtni traktorji

Zmogljiva oprema za brezkompromisno košnjo

S katero opremo lahko brez kompromisov pokosimo tudi visoko travo ali kakšno gosto podrast? Kandidatov ni veliko, saj mnoge priročne vrtne kosilnice takoj odpadejo. Od tistih kosilnic, ki jih pogosto uporabljamo na urejenih vrtovih, pridejo morda v poštev vrtni traktorji, sicer pa se raje odločimo za kakšno napravo, ki že bolj meji na kmetijsko mehanizacijo. To so predvsem BCS kosilnice, ki so kot nalašč za brezkompromisno košnjo v zahtevnih pogojih.

Zmogljiva oprema se bo odlično obnesla pri zahtevnejših nalogah, a to ne pomeni, da pod obremenitvami ne bo pokazala posledic. Bolj je pomembno, da se lahko na zmogljivost in funkcionalnost naprave povsem zanesemo, hkrati pa lahko še vedno pričakujemo dolgo življenjsko dobo. Tako so recimo na voljo rezervni deli BCS, ki ponujajo možnost enostavnega servisa BCS kosilnice. Rezervni deli BCS pravzaprav omogočajo popravilo kar na terenu, kar je še dodaten adut teh kosilnic v najzahtevnejših pogojih. Ker se kosilnica dobro znajde tudi na zahtevnih terenih, je pametno paziti prav na vplive kamnite podlage ali kakšnih vsiljivcev v travi. Morda bo BCS kosilnica za takšne izzive prava izbira ravno zato, ker lahko brez težav odpravimo posledice velikih obremenitev – rezervni deli BCS ponujajo pravo rešitev tudi v primeru, da kakšen nož močno poškodujemo ali kar zlomimo.

Le redki vrtni traktorji se lahko kosajo z robustnostjo BCS kosilnic, jih pa lahko vseeno uporabimo za delo na večjih površinah. Sicer ustrezajo urejenim tratam, tako da so najbolj primerni za redno uporabo. Ker pa se odlično obnesejo na večjih površinah, pridejo še kako prav nekaterim zahtevnejšim uporabnikom. Zahtevni primeri namreč ne pomenijo nujno visoke trave ali neugodnega terena, morda gre le za velike dimenzije. V tem primeru so vrtni traktorji vsekakor odlična izbira, zato sploh ni čudno, da so priljubljena rešitev na večjih igriščih za golf in drugih travnatih igriščih ter podobnih površinah.