Loading
Namizni računalnik

Napredne mobilne naprave

Čeprav za najbolj napredno napravo gotovo še vedno velja namizni računalnik, pri katerem praktično ni omejitev glede zmogljivosti, imamo na voljo tudi mnoge zelo prepričljive alternative, ki jih lahko uporabimo na poti. To je lahko velika prednost, tako da se bodo mnogi raje kot za stacionarni računalnik odločili za prenosnik ali tablico, vse več pa ponujajo tudi sodobni pametni telefoni. V vsakem primeru se odločamo le na podlagi lastnih potreb, saj različnim uporabnikom odgovarjajo različne naprave.

Vsestranske tablice

Najboljši primer odlične prenosne opreme so gotovo napredne tablice. To je recimo Apple iPad, ki je že skoraj sinonim za napredno tablico. V različnih generacijah ponuja Apple iPad idealno rešitev za mnoge uporabnike, ki želijo biti tudi na poti povsem neodvisni in suvereni pri svojem delu. Tablica ponuja vse, kar lahko pričakujemo od vsestranskega računalnika. Predvsem se dobro obnese pri opravljanju vsakdanjega dela, recimo pri brskanju po spletu, pisanju elektronske pošte in podobnih zadevah. Ker se Apple iPad odlično povezuje z drugimi napravami iz ekosistema tega proizvajalca, je lahko tablica zelo učinkovito orodje tudi za kakšno zahtevnejše delo. Mnogi uporabniki bodo ugotovili, da jim tudi tablica ponuja prav vse, kar sicer omogoča namizni računalnik.

Prenosniki z dodatno funkcionalnostjo

Včasih pa se tablice vseeno izkažejo za nezadostne, če želimo opravljati kakšno resno delo. V tem primeru se namizni računalniki izkažejo za mnogo boljše, ker ponujajo dodatno zmogljivost in neomejeno funkcionalnost. Idealni kompromis lahko najdemo v prenosnih računalnikih, ki lahko ponudijo prav toliko zmogljivosti in le nekoliko bolj omejeno funkcionalnost. Prav nam pride velik zaslon in fizična tipkovnica, pričakujemo lahko tudi širšo razširljivost. Poleg tega se prenosniki ponašajo tudi z zmogljivostjo, ki ji pogosto težko sledijo celo namizni računalniki. Gotovo gre torej za izbiro, ki lahko pokrije potrebe širokega spektra uporabnikov, tudi tistih, ki imajo kakšne bolj zahtevne potrebe.