Loading
Zobni implantati

Zobni implantati vse pogosteje nadomeščajo izgubljene zobe

Sodobna zobozdravstvena medicina vse bolj napreduje in išče takšne rešitve, da s posegi poskusijo privabiti čim lepši in zdrav nasmeh pacientov. K nadomeščanju izgubljenih zob se je v zadnjem času vse bolj spremenil strokovni pristop, saj se vse bolj uporabljajo zobni implantati, vsadki ali implanti. Pri tem posegu zobozdravniki nadomeščajo zobe tako, da dejansko v pacientovo čeljustno kost vsadijo umetno korenino iz titana, ki se nato zrase s kostjo.

Ste vedeli, da izkušeni zobozdravniki pri postopku implantacije dosegajo približno 90 odstotne uspehe? Po navadi organizem titana ne zavrača, lahko pa nekatera stanja ogrozijo normalno celjenje in zraščanje s kostjo. Od 4 do 6 mesecev je potrebnih, da se kost tesno prileže na vsadek in se z njim zraste. Nato se z manjšim kirurškim posegom odstrani sluznico nad vsadkom in lahko se prične s postopkom protetične rahabilitacije. Zobni implantati se lahko vsadijo kadarkoli, če je pacient ustrezen in tudi ponovijo, če je bil prvi poskus neuspešen.

Beljenje zob z laserjem ponuja hiter, varen in nežen pristop

Iz dneva v dan so estetske zahteve pacientov vse večje. Že v fazi načrtovanja je potrebno pacienta dobro poznati in razumeti njegove želje. Osnovna značilnost lepega videza so sigurno lepi in beli zobje. Vam je poznano, da je najbolj iskan dentalni poseg beljenje zob z laserjem, s katerim lahko dosežete želeno belino zob? Laserska tehnologija v primerjavi z drugimi metodami ponuja hitrejši, varnejši in nežnejši pristop k beljenju zob ter odstranjevanju pigmenta.

Laserska metoda je zagotovo najbolj iskan način beljenja zob, saj z njo lahko zobe pobelijo tudi od 4 do 6 odtenkov. Poleg tega boste imeli pri tem postopku prijetnejši občutek, ki pa bo trajal tudi krajše, kot pri ostalih posegih. Beljenje zob z laserjem je namenjeno prav vsem ljudem, tudi tistim z občutljivimi zobmi. V kolikor imate željo po belih zobeh, vzemite si 20 minut in obiščite zobno ordinacijo.