Loading
Vrtne kosilnice

Suvereno delo na prostem

Za suvereno delo na prostem bomo potrebovali opremo, ki nam omogoča reševanje različnih izzivov, s katerimi se bomo neizbežno srečali. Seveda ne moremo navesti konkretnih rešitev, saj je v vsaki situaciji rešitev nekoliko drugačna, lahko pa izpostavimo nekatere pripomočke, ki so pri takšnem delu povsem nepogrešljivi.

Na prostem imamo pogosto opravka z drevjem in grmičevjem. V tem primeru so bržkone nepogrešljive motorne žage, ki močno poenostavijo takšna opravila. Čeprav lahko veliko naredimo tudi ročno, pri čemer so nam v pomoč sekire in podobni pripomočki, naredi zmogljiva mehanizacija veliko razliko. Kakovostne motorne žage so vsestransko uporabne, prav pridejo v praktično vsakem primeru, ko imamo opravka z lesom. Lahko pomagajo tudi pri čiščenju grmičevja in podrasti, prav tako pa so koristne pri raznovrstnem domačem delu z lesom, na primer pri pripravi drv ali izdelavi kakšnih lesenih izdelkov. Uporabnosti kakovostne motorne žage ne moremo prehvaliti, vsekakor je treba imeti takšno napravo vedno pri roki, če se lotevamo kakšnega dela na prostem.

Gotovo pa se bomo soočili tudi z visoko travo, ki je značilna pri delu na prostem. V tem primeru pridejo v poštev vrtne kosilnice, ki so namenjene prav takšnemu delu. Na voljo imamo izjemno širok spekter ponudbe, ki pokriva potrebe različnih uporabnikov. Klasične vrtne kosilnice so seveda namenjene uporabnikom, ki želijo vzdrževati trato okoli svoje hiše, imamo pa na voljo tudi bistveno zmogljivejše in naprednejše modele, ki se bodo odlično obnesli v različnih okoljih. To so recimo vrtni traktorji in sedežne kosilnice, ki omogočajo enostavno košnjo večjih površin, pa tudi robotske kosilnice, ki se bodo na velikih vrtovih odlično obnesle tudi brez pomoči uporabnika. Na drugi strani pa so vrtne kosilnice pogosto prilagojene manjšim površinam in kakšnim posebnim izzivom, to so recimo kosilnice na nitko za košnjo okoli ovir ali pa motorne kose za košnjo v zahtevnih razmerah.