Loading
Montaža PVC oken

Montaža PVC oken

Zakaj so PVC okna tako priljubljena izbira? Razlogov je več, gotovo pa svoje doda tudi zelo enostavna montaža. Tudi na tem področju prednosti izhajajo iz lastnosti materiala, seveda pa so za enostavno montažo v veliki meri zaslužni mojstri, ki to delo opravijo.

Montaža PVC oken je ključnega pomena pri tem, kako dobro se bodo okna obnesla pri svoji nalogi, zato dela ne gre zanemarjati. Pametno je izbrati strokovno vgradnjo, ki zagotovi kar najboljši izkoristek odlik izbranih oken. Profesionalni monterji bodo delo opravili tudi hitro in brez posebnih posledic, ne bodo motili gradbenih del, pa še cena bo relativno ugodna. Montaža je lahko povsem hitra in enostavna, če imamo prostor za okna že pripravljen, na terenu bodo namreč potrebne le manjše prilagoditve. Tako lahko okna vgradimo že v enem dnevu, kar je gotovo dobrodošla informacija za tiste, ki niso navdušeni nad dolgotrajnimi gradbenimi deli in zamudnim čakanjem pri praktično vsakem opravilu na gradbišču.

Montaža PVC oken zahteva dobro pripravo, če želimo, da bo delo hitro opravljeno. Pustiti moramo odprtino v ustreznih dimenzijah, dobro pa pripravimo tudi prostor v okolici, da montaža ne bo ovirana. V takšnem okolju bo montaža PVC oken povsem enostavna – najprej se na svoje mesto namesti notranji okvir, ki se fiksira na mesto. Ta se dopolni z izolacijskim materialom, ki zapolnjuje profil, s tem pa že dobimo končno podobo okenskega okvira. S tem je montaža pravzaprav že končana, vsaj kar se tiče gradbenih del. Okensko krilo lahko dodamo takoj, lahko pa šele ob koncu gradnje, da se ne pripeti kakšna nezgoda s steklom.

Zaradi enostavnega postopka je montaža PVC oken tudi dokaj poceni. Pri tem gre morda poudariti to, da je vedno pametno izbrati izkušenega izvajalca za takšna dela – razlika v ceni ni bistvena, lahko pa od dobrega ponudnika pričakujemo bistveno boljšo kakovost opravljenega dela.