Loading
električni žar

Ali poleg letne kuhinje potrebujemo tudi električni žar?

Za ljubitelje kuhinje na prostem to verjetno sploh ni vprašanje, ampak dajmo vseeno nekoliko razdelati, kaj so prednosti enega in drugega.

Električni žar je nekaj, kar lahko vedno dokupimo. Cene se razlikujejo bolj ali manj samo po velikosti plošče in to je zagotovo način kuhanja na prostem, ki potrebuje najmanj predpriprave, pod pogojem, da smo ob projektiranju hiše pomislili na to, da nekaj vtičnic namestimo tudi zunaj, vendar to po navadi ni problem. Ko električni žar priključimo samo počakamo nekaj minut, da se segreje in to je to, že smo pripravljeni na peko. Preprosta postavitev in enostavno čiščenje sta dve glavni lastnosti, ki ju nosi električni žar, ki pa jih lahko do onemoglosti koristimo za našo korist, tudi recimo v zimskem času, ko lahko na njem pripravljamo jedi, ki se delajo dalj časa in si ne želimo znotraj odvzeti enega kurilnika.

Letne kuhinje so veliko bolj permanentne po naravi, saj jih, kot bi si lahko mislili, moramo zgraditi na vrtu in nam potem lahko služijo celo leto kot odličen prostor za zabavanje. Pozimi lahko sredi letne kuhinje postavimo manjši ogenj in že lahko uživamo ob peki kostanja in prijetni družbi, medtem ko se na štedilniku pripravlja kuhano vino. Seveda pa letne kuhinje največ uporabe dobijo prav v času lepega vremena, ko lahko postanejo popolno nadomestilo za našo klasično kuhinjo. Bolj ali manj vse, kar lahko pripravimo v navadni kuhinji, lahko prenesemo, tako ali drugače, na pripravo, ki poudari prednosti letne kuhinje. Prav tako se na ta način lahko izognemo temu, da bi dodatno dvigovali temperaturo v notranjih prostorih, kar je nekaj, kar je še posebej zaželeno v vročih mesecih.

Skratka, najbolje je, da investiramo tako v izgradnjo letne kuhinje, če nam to prostor omogoča, kot v manjši, bolj prenosni in enostaven električni žar.