Loading
Žar na oglje

Žar na oglje se je v svoji zasnovi dodatno izpopolnil

Žar na oglje je še vedno najbolj priljubljena vrsta žara na našem trgu. Za gorivo se najbolj pogosto uporablja oglje, ki pa ga lahko nadomestimo z lesom ali briketi. Oglje ima v primerjavi z lesom in briketi nižjo energetsko vrednost, zato ga je potrebno med peko nenehno dodajati, zato pa gori bolj konstantno. Vendar pa je tehnologija žarov v zadnjih letih zelo napredovala in v zadnjem času so vedno bolj priljubljeni keramični žari na oglje.

Keramični žar na oglje izhaja iz japonske tradicije peke v lončenih posodah in nas bo spremljal vse življenje. Izdelan je iz keramične školjke obložene s šamotom, kar mu zagotavlja odlično izolacijo in visoko učinkovitost. Na ta način se temperatura v tovrstnem žaru zelo dolgo ohranja, zato je vsestransko uporaben. Primeren je za vse vrste peke, od dimljenja pri nizkih temperaturah do priprave hrustljavih zrezkov.

Zunanje letne kuhinje po ugodnih cenah

Ureditev zunanje letne kuhinje si pogosto umislimo takrat, ko potrebujemo prostor za vlaganje sadja ali zelenjave in pripravo ozimnice. Na ta način se izognemo mazanju in packanju kuhinje v stanovanju, prav tako pa nam veliki plinski gorilniki omogočajo kuhanje v večjih posodah s čimer je celotno delo hitreje opravljeno. Zunanje letne kuhinje se v svoji zasnovi zelo razlikujejo. Zasledimo kuhinje različnih dimenzij, materialov, postavitev in njihovo opremljenost. Od tega pa je odvisna tudi njihova cena.

Ker je danes ponudba zunanjih letnih kuhinj resnično zelo pestra, smo prepričani, da boste hitro našli sebi najbolj primerno glede na vaše potrebe in globino vaše denarnice. Opremljenost, velikost in materiale tako lahko prilagodite svojim finančnim zmožnostim in si izberete zunanjo letno kuhinjo, ki bo za vas tudi cenovno ugodna. Za najbolj primerno izbiro zunanje letne kuhinje je tako potrebna le velika mera potrpežljivosti in učinkovito spletno iskanje in primerjanje cen.