Loading
Epoksi premaz za beton

Optimalna zaščita industrijskih površin

V industrijskem okolju so pohodne površine pogosto zelo obremenjene, zato moramo dobro poskrbeti zanje. Seveda je prva osnova kakovostna podlaga – ta mora biti utrjena in ojačana, običajno se na zanesljivih temeljih izdela debela betonska plošča. A to ni dovolj, beton je le redko sam po sebi primeren za uporabo v močno obremenjenih industrijskih obratih. Tla bo treba dodatno zaščititi, za to pa lahko uporabimo različne rešitve. Več možnosti ponujajo epoksi tlaki, ki omogočajo precej poljubno izdelavo tlakov z različnimi lastnostmi.

Najbolj enostavna rešitev je lahko že epoksi premaz za beton, ki dopolni lastnosti betonske plošče in v nekaterih malo manj obremenjenih industrijskih okoljih ponuja čisto zadostno rešitev. Takšen premaz namreč zaščiti beton pred vdorom vode in drugih tekočin, tudi kemičnih sredstev, na primer barv, olj, razredčil in podobnih snovi. Poleg tega doda epoksi premaz za beton površini še osnovno zaščito pred mehanskimi obremenitvami, ki je v vseh industrijskih prostorih še kako dobrodošla. Epoksi premaz za beton pa ima največjo prednost v tem, da je precej poceni in zelo enostaven za uporabo, kar je gotovo en izmed privlačnih adutov te opcije.

Epoksi tlaki nadalje ponujajo še veliko možnosti, predvsem za tiste, ki iščejo kakšno bolj zanesljivo zaščito pred večjimi obremenitvami. Medtem ko epoksi premaz za beton sam po sebi ne prinaša posebne zaščite pred mehanskimi obremenitvami, to pomanjkljivost uspešno nadoknadijo debelejši epoksi tlaki. Ti se izdelajo v več plasteh, od katerih ima vsaka svojo nalogo. Zanesljivo se fiksirajo na podlago in nato zagotavljajo odlične lastnosti tlaka, ki lahko prenaša tudi zelo velike obremenitve. Do živega ne bodo prišle niti večje mehanske obremenitve, tudi ne udarci, padci, drgnjenje in podobni vplivi. Za nameček so epoksi tlaki dobro odporni na kemične grožnje ter tudi na toplotne obremenitve, tako da v industrijskem okolju v večini primerov brez dvoma predstavljajo optimalno zaščito površine.