Loading
Soča rafting

Drzni spusti po rečnih soteskah

Zabava na rekah ni omejena le na mirno plovbo, temveč lahko uživamo tudi v bistveno bolj adrenalinskih podvigih, morda celo brez plovila. Veliko teh aktivnosti ponuja reka Soča, predvsem v zgornjem toku, kjer se bogata turistična ponudba nahaja v Bovcu.

Posočje bodo obiskali tisti, ki iščejo posebne adrenalinske izkušnje. Seveda ponuja v prvi vrsti Soča rafting, ki je med najbolj priljubljenimi storitvami in za marsikoga tudi primarni razlog za obisk tega kotička. Soča rafting vsekakor ponuja zelo zanimivo izkušnjo, ki je lahko polna adrenalina, lahko pa v bolj umirjenih programih ponudi idilično okolje za raziskovanje neokrnjene narave na rečnih bregovih. Kakorkoli že, Soča rafting ponuja na razpolago za prav vse okuse in pričakovanja, zato ni nič čudnega, da tu iščejo nova doživetja tudi tisti, ki so že dobro vajeni plovbe po razgibanih rečnih brzicah – vsakdo bo našel kaj novega in posebej zanimivega!

Morda pa bo treba za pravo novost pobrskati po drugi ponudbi posoških turističnih ponudnikov. V Bovcu je na voljo še kar nekaj možnosti, recimo canyoning. Bovec ponuja to aktivnost v soteskah pritokov reke Soče, ki so zelo atraktivne in kot nalašč za soteskanje. Nič čudnega, da je za canyoning Bovec zelo privlačna destinacija tako za domače kot za tuje obiskovalce. Možno je najti izjemno zanimive vodene odprave, ki spominjajo na raziskovanje divjine, vključujejo pa premagovanje vseh mogočih naravnih ovir. Gre za drzen spust po razgibani soteski, še posebej posrečena pa je ta dejavnost v skupini adrenalinskih navdušencev. Za canyoning Bovec vsekakor ponuja obilo priložnosti in zagotavlja nepozabno izkušnjo, predvsem za tiste, ki se še nikoli niso preizkusili pri tovrstnem premagovanju ovir, a tudi za izkušene avanturiste, ki bodo v različnih soteskah Posočja našli nov izziv in nekoliko drugačno izkušnjo. Vsem naravnim danostim da razvita turistična ponudba Bovca in okolice še piko na i.