Loading
Čistilni servis cenik

Čistilni servis – cenik in storitve

Storitve čistilnih servisov so koristne in ugodne, s tem pa privlačne za širok in raznolik spekter interesentov. Največ povpraševanja je po čiščenju poslovnih prostorov, a seznam storitev profesionalnih čistilcev je še bistveno daljši. Ker so mnoge storitve odvisne od površin in opreme, so postavljene le okvirne cene, ki se prilagodijo glede na točne okoliščine, predvsem glede na skupno površino prostorov, ki jih je treba očistiti.

Čiščenje poslovnih prostorov

Če pogledamo za čistilni servis cenik, bo verjetno najprej navedena storitev čiščenja poslovnih prostorov. Okvirno ta stane približno evro na kvadratni meter površine, je pa to povsem odvisno od načina čiščenja in seveda zahtevnosti. Večje površine so načeloma cenejše, če jih je možno čistiti strojno. Čiščenje poslovnih prostorov se praviloma izvaja vsak delovni dan, za drugačen urnik se lahko tudi cene prilagodijo.

Seveda lahko tudi pri čiščenju poslovnih prostorov koristimo druge storitve, ne le rednega generalnega čiščenja. Na voljo so posamezne storitve, ki se določijo na podlagi potreb. To je recimo čiščenje izložbenih stekel, ki stane okoli pol evra na kvadratni meter površine, veliko pa je ponudbe tudi pri čiščenju pohištva. Posebno nadlogo lahko predstavljajo preproge in tekstilne talne obloge, ki jih je treba profesionalno očistiti, za celovito čiščenje takšnih materialov bo treba odšteti do pet evrov na kvadratni meter.

Čiščenje drugih prostorov

Pogosto se profesionalno čiščenje izvaja v stanovanjskih prostorih. Za čistilni servis cenik v tem primeru ponuja nekatere storitve, ki smo jih srečali že pri čiščenju poslovnih prostorov, posebej priljubljeno pa je generalno čiščenje, ki se izvaja v različnih okoliščinah. Pogosto je treba generalno čiščenje opraviti po gradbenih ali obrtniških delih, lahko pa tudi občasno v končanih stanovanjskih prostorih. To bo verjetno stalo okoli pet evrov na kvadratni meter, odvisno od tega, ali so prostori že opremljeni ali ne – čiščenje prostorov brez opreme je cenejše.